UFC 231: Joanna Jedrzejczyk voor UFC-vlieggewichttitel tegen Valentina Shevchenko

0
463
Foto: Reebok

Voormalig UFC-strogewichtkampioene Joanna Jedrzejczyk blaast een oude rivaliteit weer in leven. Op UFC 231 vecht de Poolse om de UFC-vlieggewichttitel tegen Valentina Shevchenko, meldt de UFC.

Jedrzejczyk was tussen maart 2015 en en november 2017 de kampioene op 115 pond, maar verloor twee partijen van Rose Namajunas, de huidige kampioene. Op UFC on FOX 30 herstelde ze zich met winst op Tecia Torres.

Shevchenko zou op 8 september op UFC 228 vechten tegen Nicco Montaño om de titel, maar Montaño moest zich een dag voor de partij afmelden wegens problemen met haar gewicht. Hierdoor moest Montaño de titel inleveren.

Shevchenko, die op UFC 215 dichtbij de UFC-bantamgewichttitel kwam, was daarna furieus, maar UFC-president Dana White verzekerde haar dat ze binnenkort een nieuw titelgevecht zou krijgen tegen een andere opponente. Wie dat zou zijn was nog niet bekend.

Muay Thai
Shevchenko en Jedrzejczyk vochten drie keer eerder tegen elkaar in het Muay Thai-circuit. Drie keer won The Bullet: twee keer in Bangkok en een keer in Busan. Deze partijen waren ook allemaal op 125 pond.

UFC 231 vindt 8 december plaats in Toronto. Er is sprake van een titelgevecht tussen UFC-vedergewichtkampioen Max Holloway en Brian Ortega als hoofdpartij.