UFC 230: “Jacaré” tegen Weidman na blessure Rockhold

0
353
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Ronaldo Souza vecht op UFC 230 niet tegen David Branch, maar tegen Chris Weidman. Jacaré neemt de plek in van de geblesseerde Luke Rockhold. Dit maakt Brett Okamoto van ESPN bekend.

Souza zou dus al vechten op 3 november in Madison Square Garden. De Braziliaan staat vijfde op de UFC-middengewichtranglijst, twee plekken onder Weidman. Jacaré verloor zijn laatste gevecht van Kelvin Gastelum, die zijn laatste verlies leed tegen Weidman.

Vrijdag werd bekendgemaakt dat Rockhold geblesseerd is afgehaakt. Ariel Helwani van ESPN meldt, na een gesprek met de oud-kampioen, dat hij een gebroken neus, verstuikte enkel en geïnfecteerde scheen heeft.

Cannonier vervroegt debuut op middengewicht voor Branch
David Branch hoeft niet te vrezen dat hij zonder tegenstander zit. De Amerikaan, die heel erg graag tegen Jacaré wilde vechten, neemt het 3 november op tegen Jared Cannonier.

Cannonier zou op UFC Fight Night 140 in Buenes Aires debuteren op 185 pond na vijf UFC-gevechten op lichtzwaargewicht. Daarvan won hij er twee. Na verliespartijen tegen Jan Blachowicz en Dominick Reyes besloot de Amerikaan naar middengewicht te gaan.

Doordat The Killa Gorilla zijn debuut op middengewicht met twee weken heeft vervroegd, zit Alessio Di Chirico momenteel zonder tegenstander.

UFC 230 vindt 3 november plaats in New York. Daniel Cormier verdedigt zijn UFC-zwaargewichttitel tegen Derrick Lewis in de hoofdpartij.