UFC 230: Dustin Poirier geblesseerd, Nate Diaz wil alleen tegen Nurmagomedov

0
5745
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

UFC 230 heeft een zware klap te verduren gekregen. Nog geen 24 uur nadat het evenement een nieuwe hoofdpartij gekregen heeft tussen UFC-zwaargewichtkampioen Daniel Cormier tegen Derrick Lewis, is het co-main event tussen Dustin Poirier en Nate Diaz afgelast. Dit komt door een blessure aan Poirier, meldt ESPN.

Wat voor kwetsuur The Diamond heeft is niet bekend. Poirier was de eerste tegenstander van Diaz in ruim twee jaar.

Poirier won vier van zijn laatste vijf gevechten. In zijn laatste optreden op UFC on FOX 30 klopte hij Eddie Alvarez. Dit was een rematch van hun eerste gevecht op UFC 211, die eindigde in een No Contest. Poirier nam revanche met een knock-out in de tweede ronde.

Diaz vecht ook niet
De kans dat Diaz een vervanger krijgt lijkt nihil. Ariel Helwani van ESPN meldt op Twitter dat de Amerikaan maar een tegenstander aanneemt: “Ik vecht tegen Khabib wanneer hij klaar is.”

Diaz vocht zijn laatste partij op UFC 202. Toen verloor hij de rematch van Conor McGregor nadat hij het eerste deel op UFC 196 won.

Volgens Nate Diaz’ broer, Nick Diaz, heeft Nate een goede kans om de Rus, die afgelopen zaterdag van McGregor won op UFC 229, te verslaan in een eventueel gevecht. “Hij heeft een bepaalde stijl om een worstelaar op de grond te kloppen”, aldus Nick Diaz aan FOX Sports.