UFC 229 krijgt onder meer Waterson vs. Herrig, Saint Preux vs. Reyes, Pettis vs. Formiga

0
236
Foto: Reebok

UFC 229 is uitgebreid met vijf nieuwe gevechten, meldt Las Vegas Review-Journal. Michelle Waterson neemt het op tegen Felice Herrig in een belangrijk gevecht op strogewicht en gerangschikte lichtzwaargewichten Ovince Saint Preux en Dominick Reyes vechten ook tegen elkaar op 6 oktober in Las Vegas. Ook krijgt de mannelijke vlieggewichtdivisie een belagrijk gevcht tussen Sergio Pettis en Jussier Formiga

Waterson vecht haar zesde UFC-gevecht en gaat voor haar vierde overwinning. In haar laatste gevecht doorbrak ze een verliesreeks van twee gevechten door Cortney Casey, met veel moeite, te kloppen. Daarvoor verloor The Karate Hottie van Tecia Torres en Rose Namajunas.

Herrig verloor haar laatste gevecht op UFC 223 van Karolina Kowalkiewicz. De Amerikaanse verloor via verdeeld jurybesluit, waardoor haar winreeks van vier gevechten werd doorbroken. Lil’ Bulldog staat achtste op de UFC-strogewichtranglijst, een plek onder Waterson.

Mogelijk titelgevecht op het spel tussen Pettis en Formiga
Het gevecht tussen Pettis en Formiga is ook rond. Op 1 augustus meldde Ariel Helwani van ESPN dat de tussen de vlieggewichten in de maak was.

Pettis staat tweede op UFC-vlieggewichtranglijst dankzij een zege op Joseph Benavidez. Daarvoor verloor hij van Henry Cejudo, de kersverse UFC-vlieggewichtkampioen.

Formiga staat vijfde met overwinningen op Ulka Sasaki en Ben Nguyen, die hij allebei liet afkloppen. Dit wordt het twaalfde UFC-gevecht voor de Braziliaan, die nog nooit een titelgevecht kreeg in de UFC.

Reyes weer stapje omhoog
Reyes maakte veel indruk door zijn drie UFC-gevechten te winnen in de eerste ronde, waardoor het record van de 28-jarige Amerikaan nu 9-0 is. Hiermee staat hij twaalfde op de UFC-lichtzwaargewichtranglijst.

Saint Preux belooft een zwaardere opgave te worden voor The Devastator. OSP, nummer zeven, won zijn laatste gevecht door Tyson Pedro in een ronde uit te schakelen via submissie.

De overige twee gevechten zijn: Lina Lansberg vs. Yana Kunitskaya en Ryan LaFlare vs. Tony Martin.

UFC 229 sluit af met de terugkeer van Conor McGregor tegen UFC-lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov. Derrick Lewis vecht in het co-main event tegen Alexander Volkov.