UFC 228: Tyron Woodley maatje te groot voor Darren Till

0
811
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Tyron Woodley heeft hardhandig een einde gemaakt aan de ongeslagen status van Darren Till. The Chosen One versloeg de Engelsman in de hoofdpartij van UFC 228 in Dallas via submissie in de tweede ronde met een D’Arce choke.

Woodley opende fel voor zijn doen. In de openingsseconden gooide hij direct zijn bekende rechterstoot en ging hij meerdere malen voor takedowns, die Till allemaal verdedigde. The Chosen One was actiever en won daarmee de eerste ronde, hoewel de Engelsman meer naar voren kwam.

Vervolgens had Woodley een perfect begin van de tweede ronde. De harde rechterstoot die in de eerste ronde nog mistte, kwam na tien seconden vol aan en stuurde Till meteen naar het canvas. Hierna ging Woodley over op worstelen en zette hij zijn offensief op de grond voort. The Gorilla zou niet meer overeind komen.

Woodley gooide vier minuten lang harde ground-and-pound met stoten en ellebogen die een flinke snee bij Till opende, eerst van full guard en in de slotfase van half guard. Vanaf daar maakte The Chosen One een einde aan het gevecht: hij zag de opening voor een D’Arce choke en na even aanzetten tikte Till af.

Een dominant optreden voor Woodley, die zijn gordel voor de vierde keer verdedigde in zijn eerste gevecht sinds juli 2017. Na het gevecht kreeg hij zijn zwarte band in Braziliaanse jiujitsu.

Andrade slaat Kowalkiewicz buiten westen
In het co-main event gaf Jessica Andrade haar visitekaartje af met een snelle zege op Karolina Kowalkiewicz. De Braziliaanse won via knock-out in twee minuten.

Andrade zette de Poolse direct op scherp met een agressieve barrage, maar Kowalkiewicz liet zich niet gek maken en bleef in het gevecht. Nadat de stoten stopten, bleef Andrade’s druk echter hoog en kreeg Kowalkiewicz geen moment van rust. Dit had effect.

Kowalkiewicz deelde een jab uit om afstand te creëren, maar Andrade counterde deze met een linkerhoek. Hierdoor kwamen de twee weer bij elkaar en nadat de Poolse weer afstand wilde maken, at zij een linker jab en daarna een perfect getimede rechterhoek van Andrade. Hierdoor viel Kowalkiewicz om en werd het gevecht gestopt.

Magomedsharipov maakt weer indruk met creatieve kneebar
Zabit Magomedsharipov is nog steeds ongeslagen in de UFC. De Rus klopte Brandon Davis via submissie in de tweede ronde met een mooie kneebar.

Vanaf het begin liet Magomedsharipov het spel door Davis op de voeten maken. De Rus maakte zich niet heel erg druk om de staande vaardigheden van de Amerikaan en halverwege de ronde Magomedsharipov takedowns, hoewel Davis zich daartegen goed verweerde. De eerste ronde kon dus aan Davis gegeven worden.

In de tweede ronde zette Magomedsharipov zijn grondoffensief voort, maar werd het niveauverschil duidelijk. De Rus kwam constant op Davis’ rug voor verwurgingen en stoten, maar, net als in de eerste ronde, bleef Davis in de partij. Waar hij zich waarschijnlijk niet op voorbereid had was de beenklem.

Magomedsharipov zat half op Davis’ rug en had zijn rechterbeen om Davis’ rechterbeen gehaakt, waarna de Rus met zijn lange armen naar Davis’ linkerbeen greep om die ook te haken met zijn linkerbeen. Dit lukte, waarna hij zich naar achter liet vallen en de rechterbeen van Davis strekte als een armklem. Hierdoor klopte Davis af.

Rivera herstelt zich tegen Dodson
Jimmie Rivera klopte John Dodson via jurybesluit. El Terror, die in zijn laatste partij knock-out ging tegen Marlon Moraes, won alle ronden van een tactisch steekspel: 2x 30-27, 1x 29-28.

Rivera en Dodson hadden, zoals gewoonlijk, de intentie om te counteren en dat zorgde niet voor heel veel spanning. Er waren veel momenten dat de twee bantamgewichten wachtten op een fout van de ander die niet kwam, waardoor ze recht tegenover elkaar stonden zonder een stoot of trap uit te delen.

Rivera zorgde van begint tot eind voor meer actie door harder te werken. Hij bleef constant trappen gooien tegen Dodsons benen en kwam naar voren. Daar tegenover zette Dodson een paar razendsnelle oplevingen zoals alleen hij die kan doen, maar deze deden niet veel schade en brachten zijn tegenstander nooit in grote problemen. Dit maakte het verschil.

Alhassan snel langs Price
Opnieuw won Abdul Razak Alhassan via knock-out in de eerste ronde. De Ghanees sloeg Niko Price na amper een minuut buiten westen. Hiermee zet Judo Thunder zijn reeks van overwinningen via knock-out in de eerste ronde voort.

Alhassan kwam direct naar voren om te beuken en Price ging de confrontatie niet uit de weg. Na een halve minuut had Alhassan al een paar goede hoeken uitgedeeld, maar The Hybrid had nergens last van en gooide ook agressief terug. Een rake counterstoot van Alhassan veranderde de zaken.

Deze stoot zorgde ervoor dat Price tegen de kooi terecht kwam en ingesloten werd door Judo Thunder, waardoor de Amerikaan een takedown probeerde. Alhassan verdedigde deze en begon daarna aan een lange reeks hoeken. Na drie rake stoten op rij ging Price neer. Gevecht voorbij.

De volledige resultaten:
Main card:
Tyron Woodley (k) verslaat Darren Till via submissie (D’Arce choke), 4:19 in ronde 2 en blijft UFC-weltergewichtkampioen
Jessica Andrade verslaat Karolina Kowalkiewicz via knock-out, 1:58 in ronde 1
Zabit Magomedsharipov verslaat Brandon Davis via submissie (kneebar), 3:46 in ronde 2
Jimmie Rivera verslaat John Dodson via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 29-28)
Abdul Razak Alhassan verslaat Niko Price via knock-out, 0:43 in ronde 1

Prelims:
Tatiana Suarez verslaat Carla Esparza via TKO, 4:33 in ronde 3
Aljamain Sterling verslaat Cody Stamann via submissie (Suloev stretch), 3:42 in ronde 2
Geoff Neal verslaat Frank Camacho via knock-out, 1:23 in ronde 2
Darren Stewart verslaat Charles Byrd via knock-out, 2:17 in ronde 2

Vroege prelims:
Diego Sanchez verslaat Craig White via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Jim Miller verslaat Alex White via submissie (rear-naked choke), 1:29 in ronde 1
Irene Aldana verslaat Lucie Pidlova via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)
Jarred Brooks verslaat Roberto Sanchez via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)

Bonus awards:
Fight of the Night: Irene Aldana vs. Lucie Pidlova
Performance of the Night: Tyron Woodley & Jessica Andrade