UFC 227 voorspellingen

0
686
Foto: UFC

UFC 227, niet het allerbeste evenement dat de UFC ooit heeft samengesteld, maar wel goed voor een paar leuke gevechten. Gelukkig voor ‘ons’ hoeven we niet 65 dollar neer te leggen om het evenement te zien op pay-per-view, want dat zou dit niet waard zijn.

Natuurlijk ligt de focus op de twee rematches/titelgevechten. Demetrious Johnson neemt het op tegen Henry Cejudo en TJ Dillashaw vecht opnieuw met Cody Garbrandt. Opvallend is dat de twee winnaars van deze gevechten tegen elkaar kunnen uitkomen in de nabije toekomst (hoewel daar alleen vanuit gegaan wordt als Johnson wint).

Thiago Santos vs. Kevin Holland
Het wordt Holland niet makkelijk gemaakt in zijn officiële UFC-debuut met Thiago Santos. De middengewichten hebben allebei een amusante vechtstijl, maar ervaring is duidelijk in Santos’ voordeel. Ondanks dat, belooft het vuurwerk op te leveren.

Santos is de grote favoriet en zal deze rol waarmaken met zijn kracht. De Braziliaan is een stuk kleiner dan Holland, maar maakt dit goed met zijn explosiviteit en trappen. Hiermee zal hij een snelle knock-out te forceren. Trail Blazer, die veelal vecht op afstand, ging nog nooit knock-out, maar de stap omhoog zal hem de kop kosten.

Winnaar: Thiago Santos
Wijze: TKO, ronde 1

Polyana Viana vs. JJ Aldrich
Twee jonge strogewichten die voor een plek in de UFC-ranglijsten gaan. Viana krijgt voor het eerst in haar loopbaan een echte test met Aldrich, maar bij verlies is er voor beiden geen man overboord.

Aldrich vecht op volume, terwijl Viana een grondvechter is die via de kooi takedowns scoort. De Braziliaanse won al haar gevechten in de eerste ronde, dus het wordt interessant om te zien hoe ze zich houdt in een mogelijke tweede ronde. Waarschijnlijk zal Aldrich daarvoor gaan om de Braziliaanse in het diepe te nemen en uit te putten met stoten en trappen naar het lichaam voor een late stop of winst via de jury.

Winnaar: JJ Aldrich
Wijze: TKO, ronde 3

Cub Swanson vs. Renato Moicano
Een belangrijk gevecht op vedergewicht, hoewel dat voor alle Cub Swanson-gevechten gezegd kan worden. Renato Moicano is een hele grote favoriet die indruk maakte in al zijn gevechten, inclusief zijn enige verlies tegen Brian Ortega. Aan Killer Cub de taak om hem te stoppen.

Moicano is divers en erg actief, vooral met trappen naar de benen. Swanson moet een manier vinden om deze te stoppen met zijn diverse arsenaal. Misschien moet hij naar de grond, hoewel Moicano een goede zwartebander is. Daar tegenover staat dat Moicano de sleutels in handen heeft om de frivole aanvallen van Swanson af te straffen.

Winnaar: Renato Moicano
Wijze: Unaniem jurybesluit (3x 30-26)

Demetrious Johnson (k) vs. Henry Cejudo
Demetrious Johnson is, op z’n minst, een van de drie beste vechters van het moment en een van de meest veelzijdige vechters. In Cejudo treft hij een excellente worstelaar die veel vooruitgang geboekt heeft staand (mede door karatevaardigheden die bijgebracht zijn door Jaouad Ikan).

Of dat genoeg is? Waarschijnlijk niet. Johnson is namelijk overal excellent. In het eerste gevecht won Mighty Mouse met knieën in de clinch voor een snelle TKO, maar met de nieuwe karate-aanpak van Cejudo is de kans daarop minder groot. Maar er zijn andere openingen voor Johnson.

Johnson is namelijk de koning van aanpassingen dankzij zijn diversiteit: als zijn plan A niet werkt, kan hij omschakelen naar plan B. Voor Cejudo is dat anders: hij heeft veel meer moeite met overschakelen naar een plan B. Daarnaast is Cejudo’s verdediging niet opperbest, dus als het Johnson niet lukt met plan A, dan wel met plan B dat trainer Matt Hume bedacht heeft. Dat kan van alles zijn, want Johnson kan het allemaal.

Winnaar: Demetrious Johnson
Wijze: TKO, ronde 3

TJ Dillashaw (k) vs. Cody Garbrandt
De directe rematch om de UFC-bantamgewichttitel. TJ Dillashaw is nu de kampioen en verdedigt zijn gordel voor de eerste keer tegen voormalig kampioen Cody Garbrandt. Opnieuw een gevecht om je vingers bij af te likken als liefhebber.

De aanpak van Garbrandt is wel bekend. Hij is een excellente countervechter die constant scherp is en ontzettend hard slaat. Dat gezegd hebbende, heeft hij maar een manier van counteren: rechter counter naar linkerhoek. Dat werkte tegen iedereen in de UFC, inclusief Dominick Cruz, maar Dillashaw prikte daar, enigszins, doorheen in het eerste gevecht (op het slot van de eerste ronde na).

Dillashaw is de koning van resetten: als hij een keer instapt en aanvallen niet ziet zitten, trekt hij heel makkelijk terug. Daarnaast is hij diverser dan Garbrandt met trappen, wat hem gedeeltelijk ook de winst bezorgde in november. Hierdoor is er ook geen reden om tegen hem te kiezen: waarschijnlijk wordt het een kopie van het eerste deel (hoewel Garbrandt daarin ook nog heel dichtbij de winst kwam).

Winnaar: TJ Dillashaw
Wijze: TKO, ronde 2

PRELIMS:
Pedro Munhoz vs. Brett Johns Pedro Munhoz
Benito Lopez vs. Ricky Simon Benito Lopez
Matt Sayles vs. Sheymon Moraes Sheymon Moraes
Ricardo Ramos vs. Kyung Ho Kang Ricardo Ramos

Jose Torres vs. Alex Perez Jose Torres
Danielle Taylor vs. Zhang Weili Zhang Weili
Marlon Vera vs. Wuliji Buren Marlon Vera

BONUS AWARDS
Fight Of The Night: TJ Dillashaw vs. Cody Garbrandt
Performance Of The Night: Demetrious Johnson & Thiago Santos

FIGHTER TO WATCH

TJ Dillashaw
Garbrandt heeft Dillashaw al een rematch beloofd in aanloop naar dit gevecht, wat erg vreemd is en ook enigszins geruststellend voor de kampioen. Desondanks is dit de kans voor Dillashaw om zich te ontdoen van zijn rivaal en verder te kijken. Bijvoorbeeld naar een gevecht met Demetrious Johnson of revanche met Dominick Cruz.

De rivaliteit zal genoeg motivatie zijn voor Dillashaw om het trucje van UFC 217 te herhalen, ook om zich te ontdoen van het getreiter van Team Alpha Male. Maar de mogelijkheid op een gevecht met Johnson of Cruz zal ook in het achterhoofd spelen.