Gökhan Saki hard knock-out op UFC 226

0
4439
Foto: UFC

Gökhan Saki heeft zijn tweede UFC-gevecht niet gewonnen. Op UFC 226 verloor The Rebel in anderhalve minuut van Khalil Rountree, die hem verrassend knock-out sloeg.

Saki tastte Rountree in de openingsseconden af, maar daarin liet de Amerikaan al merken dat hij niet zomaar opzij zou gaan voor de kickbokslegende. Trappen tegen de benen werden geblokt en stoten hard gecounterd met combinaties, dus The Rebel moest zijn draai vinden en wisselde meerdere malen van voorste been.

Maar voordat de Schiedammer erin zat, was het al voorbij. Een linkerbeentrap werd perfect gecounterd met een harde linkerstoot door het midden van Rountree die kiezelhard het gelaat van Saki raakte.

Hierdoor werd Saki hard gevloerd en kwam hij niet meer overeind tot scheidsrechter Jason Herzog de wedstrijd stopte door de opvolgende ground-and-pound van Rountree.

“Dit is heel erg bevredigend”, zei Rountree na de wedstrijd in gesprek met Joe Rogan. “Weet je, ja, hij is een kickbokser enzo. Maar mensen doen alsof ik niet een stoot nodig heb om iemand uit te schakelen als ik de kooi instap. Hier ben ik. Let’s go!

Tweede gevecht
Saki won afgelopen september zijn debuut in de UFC door Henrique da Silva knock-out te slaan. Hierna werd hij op UFC 219 ingeroosterd tegen Rountree, maar wegens een oude knieblessure werd die partij afgezegd. Hierdoor werd de partij zes maanden later opnieuw gemaakt voor UFC 226 in Las Vegas.