UFC 226: Cormier tegen Miocic voor UFC-zwaargewichttitel

0
1008
Foto: Brandon Magnus/Zuffa LLC via Getty Images

Daniel Cormier vecht 7 juli in Las Vegas voor de UFC-zwaargewichttitel. Op UFC 226 neemt hij het op tegen kampioen Stipe Miocic. Dit heeft de UFC aangekondigd.

Cormier is de huidige UFC-lichtzwaargewichtkampioen. Op UFC 220 verdedigde hij de titel voor het eerst sinds zijn verlies tegen Jon Jones. DC versloeg Volkan Oezdemir via TKO in ronde twee.

Voordat DC vocht als lichtzwaargewicht was hij ongeslagen als zwaargewicht. Hij won de Strikeforce Grand-Prix door Josh Barnett en Antonio Silva te verslaan en klopte daarna Roy Nelson en Frank Mir in de UFC.

Als Cormier wint, wordt hij de tweede UFC-vechter ooit die tegelijkertijd kampioen is op twee gewichtsklassen. McGregor flikte dat eerder toen hij als vedergewichtkampioen Eddie Alvarez versloeg voor de lichtgewichttitel op UFC 205.

UFC 220 werd afgesloten met een gevecht tussen Stipe Miocic en Francis Ngannou. Miocic won dominant via jurybesluit om geschiedenis te schrijven als de eerste UFC-zwaargewichtkampioen die meer dan twee keer de titel verdedigde.

TUF 27
Voordat ze tegenover elkaar staan in de kooi, coachen de kampioenen het aankomende seizoen van The Ultimate Fighter. Het filmen van het 27ste seizoen, The Ultimate Fighter: Battle of the Undefeated, begint aankomende week. Alleen ongeslagen licht- en vedergewichten doen mee.