UFC 225: Holm-Anderson eerste niet-titelgevecht op vedergewicht voor vrouwen

0
285
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Voor het eerst heeft de UFC een gevecht tussen twee vrouwelijke vedergewichten gepland zonder de UFC-titel op het spel. Voormalig kampioene Holly Holm vecht op UFC 225 in Chicago tegen voormalig Invicta FC-kampioene Megan Anderson, maakt Chicago Tribune bekend.

Holm vecht voor de derde keer op 145 pond. Haar eerste twee wedstrijden verloor ze in titelgevechten van Germaine de Randamie op UFC 208 en Cris Cyborg afgelopen december in de hoofdpartij van UFC 219.

Tussendoor scoorde ze nog een overwinning op Bethe Correia in de hoofdpartij van UFC Fight Night 111 in Singapore. Dit was haar eerste winst op bantamgewicht sinds ze kampioene werd door Ronda Rousey te kloppen.

Langeverwacht UFC-debuut voor Anderson
Anderson maakt 9 juni haar debuut in de UFC. De Australische vocht op 14 januari 2017 haar laatste partij door Charmaine Tweet te kloppen in twee ronden op Invicta FC 21. Hiermee werd ze interim-vedergewichtkampioene in afwezigheid van Cyborg, die niet veel later haar gordel inleverde en Anderson daarmee onbetwiste kampioene maakte.

Deze gordel verdedigde Anderson niet, aangezien de Australische ook naar de UFC ging om tegen Cyborg te vechten op UFC 214 voor de onbetwiste UFC-titel nadat De Randamie deze moest inleveren.

Van deze partij trok ze zich terug vanwege persoonlijke redenen die haar dus maandenlang aan de kant gehouden hebben.

UFC 225
UFC 225 sluit af met een gevecht tussen Robert Whittaker en Yoel Romero voor de UFC-middengewichttitel. In het co-main event staan Rafael dos Anjos en Colby Covington tegenover elkaar voor de interim-UFC-vedergewichttitel.

Alistair Overeem, trainingspartner van Holm bij Jackson-Wink, neemt het in The Windy City op tegen Curtis Blaydes.