UFC 225: Alistair Overeem ook knock-out tegen Curtis Blaydes

1
4587
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

Alistair Overeem heeft zijn tweede nederlaag op rij geleden. De Nederlander verloor van Curtis Blaydes via TKO na 2:56 in de derde ronde. Razor rondde een dominant optreden af met harde ellebogen vanuit guard en vroeg naderhand om een titelgevecht.

Blaydes’ worstelen was de doorslaggevende factor. In de eerste twee ronden kreeg hij Overeem meerdere malen op zijn rug en deelde hij ground-and-pound uit om punten te scoren. Hierdoor had hij een ruime voorsprong opgebouwd voor de derde ronde, ondanks dat The Reem hem aan het begin van de tweede ronde goed raakte.

In de laatste vijf minuten moest Overeem dus een konijn uit de hoge hoed toveren, maar weer werd hij gedwarsboomd door Blaydes’ worstelen. The Reem werd met zijn rug tegen de kooi gezet door een goede barrage van de Amerikaan, om vervolgens weer op de grond te eindigen door een takedown.

De winst leek toen zo goed als binnen voor Blaydes, maar de kers op de taart kwam toen hij in guard goed doorkwam met een reeks ellebogen. Hierdoor kreeg Overeem harde klappen te verwerken en bloedde hij hevig toen scheidsrechter Dan Miragliotta het gevecht stopte.

Dit was Overeem’s zesde nederlaag in de UFC, die hij allemaal leed via knock-out. In december sloeg Francis Ngannou hem hard knock-out met een keiharde opstoot.

1 COMMENT