UFC 222: Cyborg en Kunitskaya redden main event, Edgar-Ortega co-main

0
622
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

UFC 222 heeft alsnog een titelgevecht. UFC-vedergewichtkampioene Cris Cyborg vecht met vier weken voorbereiding tegen Yana Kunitskaya, meldt MMA Fighting. Na het uitvallen van UFC-vedergewichtkampioen Max Holloway blijft Frankie Edgar ook op het evenement: hij vecht tegen Brian Ortega.

Nadat Holloway een beenblessure opliep zette de UFC alle zeilen bij om een nieuwe hoofdpartij neer te zetten. Zo probeerde het een rematch tussen UFC-bantamgewichtkampioen TJ Dillashaw en Cody Garbrandt te maken, maar dat mislukte.

Nu heeft het dus alsnog een titelgevecht dankzij Cyborg. De Braziliaanse vocht haar laatste partij op UFC 219 waar ze Holly Holm versloeg. Hiermee verdedigde ze haar gordel voor het eerst.

Ruim twee maanden later staat ze tegenover Kunitskaya, die haar UFC-debuut maakt. De Russische won de Invicta FC-bantamgewichttitel in augustus door Raquel Pa’aluhi te verslaan op Invicta FC 25. De vorige kampioene, Tonya Evinger, vertrok hiervoor uit de organisatie om tegen Cyborg te vechten op UFC 214.

Ortega krijgt grote kans
Edgar vecht dus alsnog. Nadat hij zich afmeldde voor het gevecht met Holloway op UFC 218 werd een tweede poging gedaan om een titelgevecht met Blessed te maken, maar nu moet hij zich dus met een paar weken voorbereiding klaarmaken voor iemand anders.

Dit doet The Answer voor Brian Ortega. T-City is nog ongeslagen en boekte een belangrijke zege in zijn laatste gevecht door Cub Swanson te kloppen. Ortega won met een guillotine choke in de tweede ronde en bleef daarmee ongeslagen na veertien gevechten, waarvan zes in de UFC.

De winnaar van dit gevecht neemt het waarschijnlijk op tegen Holloway als hij weer hersteld is.

UFC 222 staat gepland voor 3 maart in Las Vegas. Op dit evenement vecht Stefan Struve tegen Andrei Arlovski.