UFC 221: Whittaker geblesseerd, Romero tegen Rockhold voor interim-titel

0
417
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Een zware klap voor UFC 221: kersverse UFC-middengewichtkampioen Robert Whittaker heeft zich afgemeld met een blessure. The Reaper zou in de hoofdpartij vechten tegen Luke Rockhold. Yoel Romero vervangt hem en vecht in Perth voor een nieuwe UFC-interim-middengewichttitel.

Details over de blessure zijn niet bekend. Whittaker zou zijn titel voor het eerst verdedigen nadat hij op UFC 213 interim-kampioen werd in afwezigheid van Michael Bisping, die toentertijd onbetwiste kampioen was. De geboren Nieuw-Zeelander versloeg Romero via jurybesluit.

Nadat The Count op UFC 217 verloor van Georges St-Pierre en de Canadees vanwege eigen gezondsheidsproblemen besloot om de gordel weer in te leveren zonder een keer te verdedigen, werd Whittaker gepromoveerd tot onbetwiste kampioen.

Romero vecht een kleine twee weken eerder dan gepland. The Soldier of God had net een gevecht met David Branch op UFC on FOX 28 aangenomen, dat op 24 februari plaatsvindt in Orlando. Het gevecht in Perth op 11 februari is zijn eerste optreden sinds hij verloor van Whittaker.

Rockhold versloeg Branch in zijn laatste partij via TKO in ronde twee. Dit was zijn eerste gevecht sinds hij de UFC-middengewichttitel verloor aan Bisping op UFC 199.