UFC 219 krijgt titelverdediging van Cyborg tegen Holm

0
524
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Cris Cyborg en Holly Holm gaan het toch tegen elkaar opnemen voor de UFC-vedergewichttitel. Dit maakt de UFC bekend na berichten van Lance Pugmire van LA Times. De twee vrouwen vechten tegen elkaar op UFC 219 op 30 december in Las Vegas.

Waarschijnlijk is dit het laatste UFC-gevecht van 2017.

Cyborg zal haar titel voor het eerst verdedigen sinds ze deze won op UFC 214 in juli door Tonya Evinger te verslaan. Daarvoor moest Germaine de Randamie de gordel afstaan zonder te verdedigen. The Iron Lady werd de eerste UFC-vedergewichtkampioene door Holm te kloppen op UFC 208 in februari, toentertijd haar derde verliespartij op rij. Hierna herstelde The Preacher’s Daughter zich met een zege op Cyborgs landgenote Bethe Correia.

Lang was het de vraag of dit gevecht wel doorging zou vinden. Volgens MMA Fighting was het gevecht ‘dood’, aldus Lenny Fresquez, Holms agent, omdat de partijen niet tot een financiële overeenkomst kwamen.

Cyborg verlengt
Cyborg heeft zich ook langer aan de UFC verbonden, volgens Brett Okamoto van ESPN. Het contract van de Braziliaanse liep na dit gevecht af. Dit was ook haar dreigmiddel om voor UFC 214 uit frustratie de organisatie te verlaten vanwege inactiviteit.