UFC 219: Condit keert terug in de kooi tegen Magny

0
357
Foto: Jonathan Ferrey/Zuffa LLC via Getty Images

Carlos Condit maakt een einde aan zijn absentie. The Natural Born Killer stapt 30 december weer de Octagon in tegen Neil Magny op UFC 219, meldt de UFC.

Het was lang stil rondom Condit. Vorig jaar augustus vocht de Amerikaan zijn laatste partij in het main event van UFC on FOX 21. Toen was hij kansloos tegen Demian Maia, die hem in een kleine twee minuten liet afkloppen via rear-naked choke.

Dit was zijn tweede verliespartij achter elkaar nadat hij in januari 2016 een titelgevecht verloor van Robbie Lawler. Hierdoor overwoog Condit, die jaren geleden nog tegen Andy Souwer kickbokste, om te stoppen met MMA, aangezien hij bang was voor hersenschade na bijna vijftien jaar vechten.

Tot 19 september, toen de Amerikaan aangaf dat hij weer wilde vechten en naar Sean Shelby twitterde voor een partij. Uiteraard was de UFC-matchmaker een en al oor om de voormalig interim-UFC-weltergewichtkampioen, met vijf bonussen voor ‘Fight of the Night’ op zijn naam, een partij te geven.

Magny verloor zijn laatste gevecht kansloos van Rafael dos Anjos in het co-main event van UFC 215. De TUF 16-deelnemer moest na een kleine vier minuten afkloppen vanwege een arm-triangle choke. Sindsdien staat Magny tiende op de UFC-weltergewichtranglijst, drie plekken onder Condit.

UFC 219 heeft nog geen afsluiter. Wel is bekend dat onder meer Dominick Cruz zijn opwachting maakt tegen Jimmie Rivera en Cynthia Calvillo vecht tegen Carla Esparza.