UFC 218: Holloway verslaat Aldo ook in rematch

0
876
Foto: Vaughn Ridley/Zuffa LLC via Getty Images

Max Holloway heeft José Aldo voor de tweede keer op rij verslagen. Blessed versloeg de oud-kampioen via TKO in de derde ronde in het main event van UFC 218 in Detroit.

De rematch was identiek aan de eerste ontmoeting in juni, waarin Blessed zich kroonde tot onbetwiste kampioen. Holloway bestookte Aldo vanaf het begin met lange stoten en sprong constant op tijd weg voor counters om de Braziliaan uit te putten. De Hawaiiaan zat vroeg in zijn ritme, terwijl Aldo, die al zijn trappen en stoten op volle honderd procent gooide, na vijf minuten al pufde naar lucht.

De eerste twee ronden waren nog gelijkopgaand, net zoals zes maanden geleden, maar in de slotronde voerde Holloway het tempo op. Blessed begon meer te drukken, gooide meer combinaties en bleef in het gezichtsveld van Aldo, die bleef teruggooien tot hij als een ridder op z’n schild ten onder ging.

Nadat Holloway Aldo naar het canvas stuurde, leek het een race tegen de klok of de Hawaiiaan het nog in de derde ronde zou afmaken met ground-and-pound. Dat lukte, hoewel scheidsrechter Herb Dean sneller mocht ingrijpen om Aldo wat hersenschade te besparen.

Alistair Overeem hard knock-out tegen Ngannou
LINK

Cejudo worstelt zich langs Pettis
Henry Cejudo is dichterbij een tweede titelgevecht gekomen. Met UFC-vlieggewichtkampioen Demetrious Johnson in het publiek wist The Messenger zijn tweede overwinning op rij te boeken door Sergio Pettis te verslaan via unaniem jurybesluit: 3x 30-27.

In tegenstelling tot zijn vorige partij, leunde Cejudo in dit gevecht op zijn uitstekende worstelvaardigheden. De olympisch kampioen won alle drie ronden door Pettis tegen het canvas te houden en vanaf daar actief van dominante positie naar dominante positie te gaan.

De getructe guard van Pettis bracht hem geen redding. The Phenom kwam nooit dichtbij een submissie en kon ook niet ontsnappen aan Cejudo, die als een bij op honing aan Pettis geplakt bleef. Alleen in de laatste twee minuten, toen een vechtpartij in het publiek losbrak, kreeg de 24-jarige Amerikaan wat ruimte op de voeten, maar kon hij de trekker niet overhalen.

Gedisciplineerde Alvarez brengt einde aan ongeslagen status Gaethje
Eddie Alvarez heeft het gevecht met Justin Gaethje, waar rijkhalzend naar uitgekeken werd, gewonnen. The Underground King won via TKO in de derde ronde.

Vooraf werd verwacht dat dit een ware matpartij zou worden tussen twee vechters die als monstertrucks op elkaar in zouden rijden, maar Alvarez liet zich niet meeslepen in de vechtstijl van The Highlight. Terwijl Gaethje fel naar voren kwam om stoten en beentrappen te gooien, was Alvarez content om ook af en toe naar achter en zijwaarts te gaan. Dit ging niet ten koste van zijn volume.

Alvarez was van begin tot eind erg accuraat en verdeelde zijn stoten goed tussen hoofd en lichaam. Na twee ronden leek hij 20-18 voor te staan en daarbij was Gaethje uitgeput aan het begin van de laatste vijf minuten. Desondanks bleef The Highlight naar voren komen, maar ging zijn volume omlaag. Alvarez bleef het het tempo vasthouden en maakte in de slotminuut een einde aan het fantastische gevecht. Een rake knie vanuit de clinch vloerde Gaethje, die daarna niet meer omhoog kwam.

Torres overklast Waterson
Tecia Torres heeft een belangrijke zege geboekt ten koste van Michelle Waterson. The Tiny Tornado won zoals ze wel vaker deed, via unaniem jurybesluit: 2x 29-28, 1x 30-27.

Torres was sneller, sterker en actiever dan The Karatie Hottie en deed veel schade in de eerste ronde met haar stoten. Elke keer als Waterson een stoot gooide, antwoordde Torres met een combinatie. Hierdoor leed Waterson veel schade rond haar oog.

Waterson had alleen de overhand in het begin van de tweede ronde, toen ze Torres tegen het canvas kreeg. Desondanks was ze niet heel dominant bovenop en kon Torres de schade beperkt houden. Daar tegenover zette The Tiny Tornado een dominant slot van een goede derde ronde (die veel op de eerste ronde leek) neer, waarin zij bovenop Waterson kwam en veel schade deed met ground-and-pound van achteren. De scheidsrechter overwoog het gevecht te stoppen, maar liet Waterson het eindsignaal halen.

De volledige resultaten:
Main card:
Max Holloway (k) verslaat José Aldo via TKO, 4:51 in ronde 3 en behoudt de UFC-vedergewichttitel
Francis Ngannou verslaat Alistair Overeem via knock-out, 1:42 in ronde 1
Henry Cejudo verslaat Sergio Pettis via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Eddie Alvarez verslaat Justin Gaethje via TKO, 3:59 in ronde 3
Tecia Torres verslaat Michelle Waterson via unaniem jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27)

Prelims:
Paul Felder verslaat Charles Oliveira via knock-out, 4:06 in ronde 2
Yancy Medeiros verslaat Alex Oliveira via TKO, 2:02 in ronde 3
David Teymur verslaat Drakkar Klose via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 29-28)
Felice Herrig verslaat Cortney Casey via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)

Vroege prelims:
Amanda Cooper verslaat Angela Magaña via TKO, 4:34 in ronde 2
Abdul Razak Alhassan verslaat Sabah Homasi via TKO, 4:21 in ronde 1
Dominick Reyes verslaat Jeremy Kimball via submissie (rear-naked choke), 3:39 in ronde 1
Justin Willis verslaat Allen Crowder via TKO, 2:33 in ronde 1

Bonus awards:
Fight of the Night: Oliveira vs. Medeiros, Alvarez vs. Gaethje
Performance of the Night: Geen