UFC 217: St-Pierre tekent, nog twee titelgevechten in de maak?

0
522
Foto: Twitter/@GeorgesStPierre

Georges St-Pierre heeft de wereld laten weten dat hij het contract getekend heeft voor zijn gevecht met Michael Bisping op UFC 217 in New York. Via Twitter heeft Rush een foto gedeeld waarin hij zijn terugkeer officieel maakt.

St-Pierre maakt op 4 november, 1.452 dagen na zijn laatste gevecht op UFC 167, zijn comeback in Madison Square Garden. De Canadees vecht direct voor de UFC-middengewichttitel, hoewel hij nog nooit op 185 pond gevochten heeft. In februari tekende St-Pierre een nieuw UFC-contract.

Bisping verdedigt zijn titel tegen St-Pierre voor de tweede keer. Op UFC 199 won de Engelsman de gordel door Luke Rockhold in minder dan vier minuten knock-out te slaan, waarna hij op UFC 204 in thuisstad Manchester Dan Henderson versloeg. Sindsdien sukkelt The Count met zijn gezondheid, mede door een knieoperatie.

Weer drie titelgevecht in Madison Square Garden?
Vorig jaar in november vond UFC 205 plaats in Madison Square Garden, wat het eerste UFC-evenement in de staat New York was sinds 1995. Toen vonden drie titelgevechten plaats en ditmaal lijkt de UFC weer van plan om de titels op het spel te zetten, als we verschillende geruchten mogen geloven.

Zo meldt MMA Today dat Joanna Jędrzejczyk gepland staat om haar UFC-strogewichttitel op het spel te zetten tegen Rose Namajunas. Voorlopig lijkt dit ontkracht door laatstgenoemde, die maandag tijdens The MMA Hour zei dat ze nog niets over het gevecht heeft gehoord.

Ook Cody Garbrandt lijkt in Madison Sqaure Garden te vechten, gebaseerd op een tweet van No Love. De UFC-bantamgewichtkampioen tweette woensag een afbeelding van zichzelf en uitdager TJ Dillashaw met het bijschrift ‘UFC 217 Madison Square Garden vs @TJDillashaw’.

Of dit een bevestiging of wens is moet blijken. Andere betrokken partijen hebben nog niets bevestigd.