UFC 215: Gilbert Melendez naar vedergewicht, vecht tegen Jeremy Stephens

0
372
Foto: Mike Roach/Zuffa LLC via Getty Images

Gilbert Melendez gaat het proberen op 145 pond. De voormalig lichtgewichtkampioen van Strikeforce vecht op UFC 215 tegen Jeremy Stephens in zijn debuut op vedergewicht. Dit heeft de UFC aangekondigd na een bericht van Damon Martin.

Melendez is niet meer zo actief de laatste tijd. El Nino vocht voor het laatst in juli 2016, toen hij verloor van Edson Barboza. Daarvoor was hij een jaar geschorst omdat externe testosteronmetabolieten in zijn bloed aangetroffen waren.

Voor Melendez, die dertiende staat op de UFC-lichtgewichtranglijst, moet vedergewicht een nieuwe start worden na drie verliespartijen achter elkaar op lichtgewicht. Sinds de samensmelting van de UFC en Strikeforce boekte hij nog maar een overwinning.

Stephens verloor zijn laatste twee gevechten op rij. Lil’ Heathen staat achtste op de UFC-vedergewichtranglijst na zijn verlies tegen Renato Moicano op UFC on FOX 24.

UFC 215 vindt 9 september plaats in Edmonton, een week na UFC Fight Night 115 in Rotterdam. Op hetzelfde evenement staat Junior dos Santos tegenover Francis Ngannou.