UFC 210: Cormier weer te sterk voor Johnson, Rumble kondigt pensioen aan

0
806
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Daniel Cormier heeft de rematch met Anthony Johnson gewonnen in het main event van UFC 210. DC versloeg zijn tegenstander op identieke wijze als de eerste ontmoeting, maar ditmaal sneller. Rumble klopte in de tweede ronde af door een rear-naked choke en kondigde daarna zijn pensioen aan.

Waar velen dachten dat Johnson een worstelpartij zou ontwijken, ging hij deze juist aan. De grotere Rumble drukte Cormier tegen de kooi, waardoor hij zijn bekende stoten en trappen niet kon plaatsen. Cormier vond dit prima en ging het worstelgevecht maar al te graag aan. Hij kreeg een paar takedowns tegen, maar stond steeds onmiddellijk weer op.

In het slot van de eerste ronde kwam een schim van Rumble‘s explosiviteit naar voren. Met een korte barrage wist hij Cormier een gebroken neus te trappen van een kleine afstand. DC bewoog zijn hoofd omlaag, waardoor Johnsons been maar een kleine afstand hoefde af te leggen voor het doelwit. Dit bleek echter geen grote factor.

In de tweede ronde ging Johnson weer het worstelgevecht tegen de kooi aan, waardoor DC in zijn element was. Ditmaal profiteerde de kampioen door te counteren met simpele beenworp en direct op de rug van Johnson te komen. Na wat stoten kreeg hij een verwurging en duurde het niet lang voordat Johnson afklopte.

‘Jimi, je kan mij niet verslaan!’
Naderhand waren alle pijlen van Cormier niet op Jon Jones gericht, die in het publiek zat, maar op Jimi Manuwa die ook in Buffalo was: “Jimi, stop met doen alsof je tegen mij wil vechten. Hij wil niets van mij en dat weet hij! Je kan mij niet verslaan, Jimi! Hij kan mij nog met zijn blote knokkel slaan, dat eet ik zo op. Je kan mij niet verslaan, Jimi! Niet liegen tegen jezelf.”

Rogan maakte Cormier ook alert op Jones, waar de kampioen ook wat over te zeggen had: “Wie? Mag hij wel vechten? Praat niet over iemand die niet mag vechten! Als je je zooi bij elkaar krijgt, sta ik klaar! Dat weet je! Ik wacht al twee jaar! Ik respecteer hem als een vechter, maar we zijn geen vrienden. Tegen hem vechten is dus een gunst. Als hij zijn cijfers op een rij heeft, mag hij terug de klas in.”

Johnson stopt ermee
Verrassend was de plotselinge aankondiging van Anthony Johnson, die bij Rogan zei dat hij zijn laatste gevecht heeft gevochten: “Dit was mijn laatste gevecht. Ik vertelde het zelfs Dana White of iemand anders niet, alleen mijn coaches, vrienden en familie. Ik wilde geen afleidingen. Ik wil iedereen bedanken die er voor mij was.”

“Ik heb mijn toezegging gegeven aan een andere baan. Het is iets wat ik al een tijdje wil doen, buiten het MMA om. Het is tijd om de volgende stap te zetten. Ik ben moe van alle stoten en het rollen met iedereen. Daar is niets leuk aan. Ik heb ervan genoten!”

Gegard Mousasi verslaat Weidman op bizarre wijze
LINK

Calvillo schittert ook in tweede UFC-overwinning
Cynthia Calvillo heeft opnieuw een indrukwekkende zege geboekt op een main card van een pay-per-view. De Amerikaanse versloeg Pearl Gonzalez via submissie door rear-naked choke in de derde ronde. Dit was het slot van een sterk optreden.

In de eerste ronde scoorde Calvillo met haar staande werk. Met een hoog volume aan stoten riep ze Gonzalez constant een halt toe. Gonzalez kwam naar voren, maar zette dit niet om in offensief. In de tweede en derde ronden liet Calvillo meer van haar grondvaardigheden zien. Gonzalez initieerde een takedown in de tweede ronde en kwam daarmee zelfs in mount, maar daar wist Calvillo knap onderuit te komen om bovenop dominant te zijn op verschillende posities. Dit zette ze door in de derde ronde, waar ze met een takedown via half guard snel in haar sterkste positie kwam: de rug. In de openingsronde had ze niet genoeg tijd om een triangle choke te voltooien en in de tweede ronde kon ze geen rear-naked choke krijgen, maar in de derde ronde was ze wel succesvol met een verwurging. Gonzalez verdedigde een minuut lang, maar dat was niet lang genoeg.

Scherpe Alves stuurt Cote met pensioen
Thiago Alves boekte een goede overwinning op Patrick Cote. De Braziliaan won via unaniem jurybesluit: 3x 30-27. Veel twijfel was er niet over.

Alves en Cote vochten merendeels staand en daar was The Pitbull een niveau hoger en sneller. Cote probeerde de agressor te zijn, maar Alves was degene die de schade deed. In de eerste ronde werd The Predator gevloerd door een goedgeplaatste stoot en ook in de tweede ronde ging Cote neer, maar dan door een counterstoot. Cote probeerde in de derde ronde een grondgevecht te forceren, maar dat sneed hem ook in de vinger. Alves was degene die bovenop kwam en vanuit full guard minutenlang schade deed. Toen de Canadees weer opstond zat zijn gelaat vol bloed. Het gevecht was toen al beslist. Cote probeerde nog iets te forceren, maar kon niets uithalen.

Na het gevecht liet Cote zijn handschoenen achter in de kooi om zijn pensioen aan te kondigen. De voormalig titeluitdager verloor zijn tweede gevecht op rij en twijfelde niet: “Dit was het plan vanaf het begin. Winst of verlies, dit zou mijn laatste gevecht worden. Bedankt iedereen, het waren vijftien geweldige jaren.”

Oliveira simpel langs Brooks
Charles Oliveira won het eerste gevecht van het main card zonder maar een druppeltje zweet. De Braziliaan versloeg Will Brooks door hem na iets meer dan twee minuten te verwurgen met een rear-naked choke.

Moeilijk leek Oliveira het niet te hebben. Nadat hij vlug een takedown scoorde wist Brooks nog een weg omhoog te vinden voordat hij weer naar de grond werd gehaald. In die overgang kon Do Bronx op Brooks’ rug komen voor een verwurging. Daar faalde de BJJ-specialist niet. Oliveira kreeg zijn pols onder de kin en zette aan tot zijn tegenstander afklopte. Brooks stond en verweerde hevig, maar moest zich gewonnen geven.

Main card:
Daniel Cormier (k) verslaat Anthony Johnson via submissie (rear-naked choke), 3:37 in ronde 2 en blijft UFC-lichtzwaargewichtkampioen
Gegard Mousasi verslaat Chris Weidman via TKO, 3:13 in ronde 2
Cynthia Calvillo verslaat Pearl Gonzalez via submissie (rear-naked choke), 3:45 in ronde 3
Thiago Alves verslaat Patrick Cote via unaniem jurybesluit (3x 30-27)
Charles Oliveira verslaat Will Brooks via submissie (staande rear-naked choke), 2:30 in ronde 1

Prelims:
Myles Jury verslaat Mike De La Torre via TKO, 3:30 in ronde 1
Kamaru Usman verslaat Sean Strickland via unaniem jurybesluit (2x 30-26, 1x 30-27)
Shane Burgos verslaat Charles Rosa via TKO, 1:59 in ronde 3
Patrick Cummins verslaat Jan Blachowicz via meerderheidsbesluit (2x 29-28, 1x 28-28)

Vroege prelims:
Gregor Gillespie verslaat Andrew Holbrook via knock-out, 0:21 in ronde 1
Desmond Green verslaat Josh Emmett via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)
Katlyn Chookagian verslaat via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)
Magomed Bibulatov verslaat Jenel Lausa via unaniem jurybesluit (3x 29-26)

Bonus awards:
Fight of the Night: Shane Burgos vs. Charles Rosa
Performance of the Night: Charles Oliveira & Gregor Gillespie