UFC 207: Rousey in 48 seconden verslagen door Nunes

0
1963
Foto: Christian Petersen/Zuffa LLC via Getty Images

Amanda Nunes heeft de comeback van Ronda Rousey hardhandig verpest. De Braziliaanse walsde over Rowdy heen in het main event van UFC 207 en sloeg haar in 48 seconden uit de partij.

Nunes opende fel met harde stoten die doel troffen en daar had Rousey simpelweg geen antwoord op. Na twintig seconden stond Rowdy al op rolschaatsen en
The Lioness bleef rake stoten gooien tot scheidsrechter Herb Dean het gevecht stopte.

“Ik wist dat ik de sh*t uit Ronda Rousey zou slaan. Nu heb ik aan iedereen bewezen dat ik de beste ter wereld ben”, aldus Nunes na het pak slaag in gesprek met Joe Rogan. De Braziliaanse verdedigde haar UFC-bantamgewichttitel voor de eerste keer.

Nog geen half uur na het gevecht had Nunes deze foto op Instagram gezet:

Garbrandt verrast vriend en vijand met dominante winst op Cruz
Cody Garbrandt is de nieuwe UFC-bantamgewichtkampioen. Met een krachtig optreden wist hij iedereen in de T-Mobile Arena te verrassen door Dominick Cruz overtuigend te verslaan in 25 minuten. No Love wist Cruz compleet uit zijn spel te halen, waarna de jury hem tot winnaar uitriep: 2x 48-46, 1x 48-47.

Vanaf de eerste bel liet Garbrandt zien dat hij niet onder de indruk was van Cruz door hem constant uit te dagen en voor gek te zetten met gekke bekken en dansjes. Hij liet zich niet lokken tot het spel van Cruz, waardoor The Dominator geen punten scoorde.

Dit deed Garbrandt in combinatie met rake stoten en goede verdediging, waarmee hij zijn opponent meerdere malen op rolschaatsen zette. In de vierde ronde wist Garbrandt zijn tegenstander twee keer te vloeren met rake stoten, maar Cruz liet tijdens het hele gevecht zien dat hij een goede kin had.

Die kin had hij nodig om het gevecht vol te maken, maar dat redde hem niet. Hij wist Garbrandt alleen kort in de tweede ronde in gevaar te brengen, waardoor na het eindsignaal een nieuwe kampioen gekroond werd.

Dillashaw verdient herkansing op UFC-goud met sterk optreden
TJ Dillashaw staat in pole position voor een nieuw titelgevecht. De oud-UFC-bantamgewichtkampioen versloeg John Lineker op dominante wijze en werd na vijftien minuten tot winnaar uitgeroepen: 3x 20-26.

Waar vooraf een opwindend staand gevecht verwacht (en gehoopt) werd, gebruikte Dillashaw voornamelijk zijn grondvaardigheden om de Braziliaan te verslaan. Na de eerste ronde werd het krachtsverschil al duidelijk: Dillashaw raakte 39 van zijn 48 stoten en wist ook een goede takedown te doen.

In de tweede en derde ronde werd de Amerikaan nog dominanter, maar dan op het canvas. Daar scoorde hij veel punten met ground-and-pound en kon Lineker zijn granieten kin bedanken dat hij niet knock-out ging. Ook wist de Braziliaan in de slotronde een hele diepe calf slicer te doorstaan. Dillashaw rondde het geweldige optreden af met duidelijke taal in gesprek met Joe Rogan: “Dominick Cruz is een b*tch! Hij rent! Ik wil mijn gordel terug!”, niet wetende dat Garbrandt vervolgens kampioen zou worden.

Kim verslaat Saffiedine zonder te imponeren
Dong Hyun Kim heeft 2016 afgesloten met zijn derde overwinning op rij. Stun Gun had het moeilijk tegen de Belg Tarec Saffiedine, maar deed genoeg om twee juryleden te overtuigen: 2x 29-28, 1x 27-30.

Op de voeten wist Saffiedine zijn tegenstander constant te raken met jabs. The Sponge had weinig moeite om de kin van Kim te vinden, die weinig deed om deze te verbergen. Stun Gun wilde in de clinch en tegen de kooi vechten, waardoor het een slopend gevecht werd voor beiden.

De Belg ontweek de clinch namelijk niet en dat pakte slecht voor hem uit. Kim wist daar namelijk meer indruk te maken op de jury door Saffiedine met zijn rug tegen de kooi te duwen en punten te scoren met kleine aanvallen. Daardoor werd Stun Gun na vijftien slopende minuten tot winnaar uitgeroepen, wat enigszins verrassend was.

Borg geeft Smolka geen kans
Ray Borg heeft een mooie winst geboekt. The Tazmexican Devil wist Louis Smolka drie ronden te neutraliseren, waarna hij door de jury tot winnaar werd uitgeroepen: 2x 30-26 en 1x 30-27.

Van begin tot eind was Borg in controle. Smolka kon staand en op het canvas geen vuist maken en had geen seconde de overhand. Borg verdedigde zich goed tegen de submissions die Smolka het hele gevecht probeerde, wat voor een vermakelijk grondgevecht zorgde.

Echter, kwam The Tazmexican Devil het dichtst bij winst voor het eindsignaal: in de slotoronde deed hij een diepe arm-triangle choke, maar dat was niet genoeg om de taaie Smolka te stoppen. De winst kwam echter nooit in gevaar.

De volledige resultaten:
Main card:
Amanda Nunes (k) verslaat Ronda Rousey via TKO, 0:48 in ronde 1 en blijft UFC-bantamgewichtkampioene
Cody Garbrandt verslaat Dominick Cruz (k) via unaniem jurybesluit (2x 48-46, 1x 48-47), kroont zich tot UFC-bantamgewichtkampioen
TJ Dillashaw verslaat John Lineker via unaniem jurybesluit (3x 30-26)
Dong Hyun Kim verslaat Tarec Saffiedine via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27)
Ray Borg verslaat Louis Smolka via unaniem jurybesluit (2x 30-26, 1x 30-27)

Prelims:
Neil Magny verslaat Johny Hendricks via unaniem jurybesluit (29-28)
Antonio Carlos Junior verslaat Marvin Vettori via unaniem jurybesluit (3x 29-28)
Alex Garcia verslaat Mike Pyle via knock-out, 3:34 in ronde 1
Niko Price verslaat Brandon Thatch via submission (arm-triangle choke), 4:30 in ronde 1

Vroege prelims:
Tim Means vs. Alex Oliveira is geëindigd in een No Contest, 3:33 in ronde 1

Bonus awards:
Performance of the Night: Amanda Nunes & Alex Garcia
Fight of the Night: Dominick Cruz vs. Cody Garbrandt