UFC 205: McGregor domineert en schrijft geschiedenis met tweede UFC-titel

2
2139
Foto: Al Bello/Zuffa LLC via Getty Images

Conor McGregor heeft zijn grote beloftes opnieuw waargemaakt. De Ier wist Eddie Alvarez in het main event van UFC 205 te verslaan via knock-out in de tweede ronde en schreef daarmee geschiedenis als de eerste vechter met twee UFC-titels in zijn bezit tegelijkertijd.

Notorious domineerde het gevecht van begin tot eind. In de eerste minuut wist hij zijn bekende linkerstoot al te raken en The Underground King te vloeren. De twee tastten elkaar op dat moment nog af, maar met die stoot zette McGregor de toon. Een minuut later werd Alvarez, die nog geen takedown had geprobeerd, voor de derde keer gevloerd dankzij de linkerstoot, maar Notorious bleef kalm en zag nog geen aanleiding om aan te zetten voor een knock-out.

In de tweede ronde behield McGregor zijn dominantie. Hij bleef frontaal voor Alvarez staan om precieze stoten te gooien, waardoor het moraal van Alvarez per seconde lager werd. Nadat The Underground King een rechterstoot miste, wist McGregor dat het tijd was om er een einde aan te maken met vier rake stoten achter elkaar. The Underground King ging neer en scheidsrechter John McCarthy maakte een einde aan het gevecht.

“Mijn droom is uitgekomen. Niemand zit op mijn niveau, ik ruk iedereens kop eraf. Ik heb veel tijd in dit bedrijf gestoken, ik heb iedereen voor gek gezet. Ik wil dit moment nemen om mijn excuses te maken… aan helemaal niemand!”, aldus McGregor na het gevecht.

Woodley-Thompson eindigt in zwaarbevochten remise
Tyron Woodley heeft zijn UFC-weltergewichttitel behouden. Het co-main event van UFC 205 tussen The Chosen One en Stephen Thompson eindigde namelijk in een remise, waardoor hij zijn gordel niet hoefde in te leveren. In eerste instantie riep Bruce Buffer om dat het een overwinning voor Woodley was via verdeeld jurybesluit, maar na een correctie bleek het toch een remise: 2x 47-47, 1x 48-47.

Woodley had een goede eerste ronde door Thompson op de grond pijnigen met ground-and-pound, waarin hij aanspraak maakte op een 10-8-ronde. De twee ronden die volgden waren in het voordeel van Wonderboy, die zijn bekende spelletje speelde en Woodley passief maakte met stoten en trappen. De vierde ronde leek hetzelfde beeld als de twee voorgaande ronden te krijgen, tot Woodley Thompson met een keiharde rechterstoot vloerde. Vanaf dat moment werd het een spectaculair gevecht, waarin Woodley het wilde afmaken met zijn stoten, maar de taaie Thompson overeind bleef. De kampioen viel daarna naar zijn rug voor een strakke guillotine choke, maar Wonderboy wist deze ook te overleven. Op wonderbaarlijke wijze sloot Thompson de ronde zelfs af met eigen ground-and-pound, maar leek het opnieuw een mogelijke 10-8-ronde voor Woodley. Uiteindelijk kwam het dus aan op de vijfde ronde, waarin The Chosen One afgepeigerd was en Thompson weer een ronde stal op zijn manier van vechten.

Een spannend jurybesluit volgde, waarbij in eerste instantie een hoop commotie ontstond. Het resultaat bleek dus een remise, waardoor er een directe rematch lijkt te komen. En daar zeggen liefhebbers ongetwijfeld geen nee tegen.

Jedrzejczyk bindt taaie Kowalkiewicz aan zegekar
Joanna Jedrzejczyk heeft met succes haar UFC-strogewichttitel verdedigd. De Poolse versloeg landgenote Karolina Kowalkiewicz via jurybesluit. Jedrzejczyk kwam beter uit de startblokken dan Kowalkiewicz en keek nooit meer om. Haar stoot- en trapcombinaties leverden veel punten op, terwijl haar tegenstandster ook duidelijk moeite mee had met het hoge volume.

Kowalkiewicz’ had een duidelijk plan om Jedrzejczyk tegen de kooi te duwen en in de clinch schade toe te dienen. Jedrzejczyk wist daar echter goed mee om te gaan en in die posities eigen punten te scoren of afstand te creëren om verder te gaan met stoot- en trapcombinaties. Dit hield ze vol tot het eindsignaal, waardoor ze nogmaals aantoonde dat ze een dominante kampioene is die haar gelijke nog niet heeft gevonden. Het enige moment dat ze niet zeker was van winst, was halverwege de vierde ronde. Kowalkiewicz kon toen goed doorkomen met een harde rechterstoot, waardoor Jedrzejczyk even op rolschaatsen werd gezet. Toch wist ze zich te herstellen en kwam ze in de rest van het gevecht niet meer in de problemen.

Romero verpest Weidmans thuisfeest met knock-out van het jaar-kandidaat
Yoel Romero heeft het thuiskomstfeestje van Chris Weidman op grove wijze verstoort. De Cubaan versloeg zijn tegenstander via TKO in de derde ronde dankzij een keiharde opspringende knie. Weidman was in eerste instantie feller en liet zien dat hij niet bang was voor Romero. Hij was agressiever en zette constante druk, terwijl Romero hem het spel liet maken. Zo deed de Amerikaan meerdere takedown-pogingen, maar The Soldier of God was niet op grond te houden.

Op het moment dat Romero zich ging focussen op aanvallen, liet hij zijn enorme atletische- en worstelvaardigheden zien. Hier begon hij in het slot van de tweede ronde mee met takedowns en vroeg in de derde ronde maakte hij een einde aan de partij, op brutale wijze. Romero sprong op om Weidman met een kiezelharde knie op het voorhoofd te raken. De Amerikaan was direct buiten westen, waarna de opvolgende ground-and-pound eigenlijk al overbodig was. Romero is een enge, enge vechter.

Tate laat zich verrassen door Pennington en kondigt pensioen aan
Raquel Pennington wist in het eerste gevecht van het main card een grote overwinning te boeken door Miesha Tate te verslaan via jurybesluit. Cupcake kon niet in haar spel komen en dat was allemaal op het conto van Rocky te schrijven met haar goede stoten. Tate wist bijna geen takedowns te pakken en kon op het canvas ook weinig offensiefs doen. Het was geen opwindend gevecht; Pennington en Tate stonden veelal tegen de kooi na mislukte takedowns, waar Rocky ook de betere en fellere was. Hierdoor werd Pennington na vijftien minuten tot winnares uitgeroepen.

Na de partij verraste Miesha Tate vriend en vijand door haar pensioen aan te kondigen. “Ik zal altijd van deze sport houden, maar het is mijn tijd niet meer”, aldus Tate, die vanwege het teleurstellende resultaat met pensioen gaat.

De volledige resultaten:
Main card:
Conor McGregor verslaat Eddie Alvarez (k) via knock-out, 3:04 in de tweede ronde en is de nieuwe UFC-lichtgewichtkampioen
Tyron Woodley (k) vs. Stephen Thompson is geëindigd in een remise (2x 47-47, 1x 48-47 Woodley), Woodley blijft UFC-weltergewichtkampioen
Joanna Jedrzejczyk (k) verslaat Karolina Kowalkiewicz via unaniem jurybesluit (3x 49-46) en blijft de UFC-strogewichtkampioene
Yoel Romero vs. Chris Weidman via TKO, 0:24 in ronde 3
Raquel Pennington verslaat Miesha Tate via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 29-28)

Prelims:
Frankie Edgar verslaat Jeremy Stephens via unaniem jurybesluit (2x 30-27, 1x 29-28)
Khabib Nurmagomedov verslaat Michael Johnson via submission (Kimura), 2:31 in ronde 3
Tim Boetsch verslaat Rafael Natal via knock-out, 3:22 in ronde 1
Vicente Luque verslaat Belal Muhammad via knock-out, 1:19 in ronde 1

Vroege prelims:
Jim Miller verslaat Thiago Alves via unaniem jurybesluit (3x 30-27, 1x 29-28)
Liz Carmouche verslaat Katlyn Chookagian via verdeeld jurybesluit (2x 29-28, 1x 28-29)

Bonus awards:
Performance of the Night: Conor McGregor & Yoel Romero
Fight of the Night: Tyron Woodley vs. Stephen Thompson

2 COMMENTS