UFC in 2013 nog naar Rusland?

1
822

De internationale uitbreiding van de UFC blijft doorgaan en heeft al een volgende bestemming op het oog: Rusland. Naast Frankrijk, waar MMA nog illegaal is, en landen als India, Zuid-Afrika en Mexico hoopt Dana White nog naar richting Rusland te kunnen dit jaar. Dit zei hij in de post fight media scrum van UFC on FOX 6:

“We’re working on Russia right now. I would say this year. I think what’s going to go on in Russia is we’ll put on a live event there first. We’ll do a live event in Russia, and just like every other event we’ve done, you do the live event and it explodes. Mixed martial arts is already big over there. Sambo is big over there. We’ll see where the market goes from there.”

Een opvallende ontwikkeling aangezien M-1 het MMA regeert in Rusland. De relatie tussen M-1 en Zuffa is niet altijd goed geweest, mede door de hele Fedor saga. Als we White moeten geloven dan was er bijna een deal getekend met de Rus die zijn eerste gevecht in de UFC zou hebben tegen Brock Lesnar, in het Dallas Cowboys stadium. Hier hebben we het dan niet over een paar jaar terug, maar een paar maanden. Maar aangezien Fedor met pensioen is en Brock Lesnar met WWE bezig is, geruchten gaan dat hij 2 jaar toevoegt aan zijn contract die in maart afloopt, bleek dit gevecht nooit mogelijk

Natuurlijk is Fedor niet de enige vechter uit Rusland: tegenwoordig houden Khabib Nurmagomedov, Adam Khaliev, Rustam Khabilov, Azamat Gashimov en Adlan Amagov de Russische eer hoog.

1 COMMENT

  1. Ben benieuwd of Andrei Arlovski nog naar de UFC komt.
    Hij heeft over een paar dagen een gevecht tegen de tattoo gast Jeff Monson. die 7 gevechten terug niet meer kon lopen van de lowkicks van Fador.

    Trouwnes ook 2 hele toffe gevechten van FC1:
    CroCop vs. Rizzo – Arlovski vs. Monson