UFC 175, TUF 19 Finale en UFC Fan Expo in zelfde weekend

0
541

Frankie Edgar 7

Het weekend van 5-6 juli zal een druk weekend worden voor de organisatie van de UFC. In dat weekend zullen er in de Mandalay Bay Events Center twee events worden georganiseerd in UFC 175 en de TUF 19 Finale samen met de jaarlijkse UFC Fan Expo. Dit allemaal om ‘UFC International Fight Week’ af te sluiten, aldus de organisatie via haar website.

Jaarlijks maakt de UFC het weekend na Independence Day (4 juli) het grootste weekend van het jaar met de Fan Expo en een groot UFC-event om het af te sluiten. Vorig jaar vond ook de UFC Fan Expo plaats met UFC 162: Silva vs. Weidman 1 als toetje. Tijdens de UFC Fan Expo kunnen fans vechters van de UFC ontmoeten en zal er dan ook een UFC Hall of Fame-ceremonie plaatsvinden. In 2013 mochten Forrest Griffin en Stephan Bonnar plaats nemen.

Op zaterdag 5 juli zal UFC 175 plaatsvinden. Hiervoor zijn nog geen gevechten bekend gemaakt, maar verwacht wordt dat er een grote ster in de main event zal staan zoals Ronda Rousey of Johny Hendricks (hoewel hij nog geopereerd moet worden). Jon Jones of Chris Weidman zullen waarschijnlijk niet vechten op 5 juli aangezien zij dan een te kleine onderbreking zullen krijgen van hun laatste gevecht. Jon Jones vecht tegen Glover Teixeira op 26 april op UFC 172 in Baltimore voor de UFC licht zwaargewicht titel, terwijl Weidman op 24 mei het tegen Lyoto Machida zal opnemen op UFC 173. Renan Barao heeft in ieder geval uitgesproken in de zomer te willen terugkeren, aldus MMAjunkie.com. Hierbij zegt hij ook dat hij Raphael Assuncao momenteel als de meest waardige tegenstander ziet.

Coaches Penn en Edgar in main event van TUF 19 Finale
Een dag erna zal de afsluiter van het negentiende seizoen van ‘The Ultimate Fighter’ plaatsvinden. Hiervoor is wel een main event bekend gemaakt in coaches BJ Penn vs. Frankie Edgar. Dit heeft Ariel Helwani bekend gemaakt tijdens ‘UFC Tonight’ op woensdag. De twee voormalig lichtgewicht kampioenen zullen samen met hun pupillen van dat seizoen op de card verschijnen. Het seizoen zal een finale voor middengewichten en licht zwaargewichten bevatten. Dit zal de eerste keer zijn dat Penn vecht op vedergewicht en de derde keer dat hij het opneemt tegen Frankie Edgar na twee eerdere verliespartijen op lichtgewicht tegen “The Answer”.