UFC 173: Weidman vs. Belfort, Sonnen vs. Silva op 24 mei

0
575

Chris Weidman 4

UFC 173 zal op 24 mei in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas plaatsvinden en de main event en co-main event zijn al vastgesteld. Chris Weidman zal zijn titel verdedigen tegen Vitor Belfort in een gevecht dat nu al veel besproken is, aldus ESPN. Een paar uur erna is bekend gemaakt dat in de co-main event een ander veelbesproken gevecht tussen Chael Sonnen en Wanderlei Silva zal plaatsvinden, aldus Dana White op FOX Sports 1.

Chris “All-American” Weidman is 11-0 na twee overwinningen op de legendarische Anderson Silva. Op UFC 162 won Weidman de titel door Silva knock-out te slaan, waarna hij in de rematch op UFC 168 het been van Silva brak door een beentrap te blokkeren. Dit zorgde voor enge beelden, maar Silva kan dit jaar nog vechten, aldus Dana White. Hoewel hij die twee overwinningen heeft geboekt, zijn er nog steeds MMA-fans die twijfelen of Weidman wel de echte kampioen is. De eerste overwinning zien veel zij meer als het verlies van Silva ipv. de overwinning van hem, en de tweede overwinning was misschien gewoon geluk doordat het been brak. Tegen Belfort heeft hij de kans om zijn status bevestigen.

Toen het tweede gevecht tussen Silva en Weidman werd gepland, was al bekend wie de eerste titeluitdager zal zijn: Vitor Belfort. Op UFC 126 verloor “The Phenom” een titelgevecht tegen Silva via knock-out in de eerste ronde door de bekende trap door het midden van “The Spider”. Hierna won Belfort zijn vier gevechten erna op middengewicht en verloor hij een titelgevecht voor de licht zwaargewichttitel van Jon Jones op UFC 152. In zijn laatste gevecht werd hij de eerste persoon die Dan Henderson via knock-out versloeg in de main event van UFC Fight Night 32. Dit gevecht was ook op licht zwaargewicht.

Dat Chael Sonnen en Wanderlei Silva een datum hebben gekregen waarop zij gaan vechten is misschien maar goed ook. De Amerikaan en Braziliaan liggen al jaren in de clinch met elkaar en heeft tijdens de eerste dagen van ‘The Ultimate Fighter: Brazil 3’, waar Silva en Sonnen tegenover elkaar coaches zijn, een nieuw hoogtepunt bereikt. Dana White maakte bekend dat er een flinke vechtpartij is geweest tijdens het filmen en dat Sonnen hierbij een stoot kreeg die hij niet zag aankomen. Voordat de twee gingen coachen tegen elkaar, waren er al confrontaties tussen de twee. Dit gevecht zal plaatsvinden op licht zwaargewicht.

Andere gevechten zijn nog niet bekend gemaakt voor dit event tijdens ‘Memorial Days weekend’.