UFC 173: Dos Santos vs. Miocic co-main event

0
705

Stipe Miocic

Stipe Miocic kan zich opmaken voor zijn zwaarste gevecht tot nu toe in zijn professionele vechtloopbaan. De Amerikaan zal het gaan opnemen tegen voormalig kampioen Junior dos Santos in de co-main event van UFC 173, aldus Las Vegas Review-Journal. Dit is het eerste gevecht voor “Cigano” sinds zijn verloren titelgevecht met Cain Velasquez van afgelopen oktober.

De UFC had oorspronkelijk andere plannen met Dos Santos. De co-main event van UFC 173 of de main event in Brazilië was het doel voor een grudge match met Alistair Overeem, maar “The Reem” is voorlopig meer bezig met een ribblessure. Voordat het gevecht met Miocic werd gemaakt, noemde “Cigano” zijn huidige tegenstander al als een tegenstander waar hij interesse in heeft. De Braziliaan is nog steeds de nummer één van de UFC Heavyweight Rankings en ziet zichzelf met drie goede overwinningen weer een titelgevecht verdienen.

Miocic is 11-1 in zijn loopbaan als MMA-vechter en boekte zijn grootste overwinning tot nu toe op UFC 161. Toen gebruikte hij Roy Nelson als boksbal om vervolgens te winnen via unanieme beslissing, waarna hij zes maanden later op UFC on FOX 10 hetzelfde deed met Gabriel Gonzaga. Het gevecht met Nelson kwam na negen maanden afwezigheid van zijn eerste en enige verliespartij in zijn loopbaan tegen Stefan Struve. “The Skyscraper” versloeg Miocic via TKO in de main event van UFC on FUEL TV 5. Sindsdien heeft Miocic zich ontwikkeld tot een betere vechter die het, net zoals de huidige kampioen Cain Velasquez, moet hebben van zijn hoge tempo, cardio en uithoudingsvermogen. Zal dit de sleutel tot succes zijn voor Miocic?

UFC 173 valt in Memorials Day Weekend en zal afgesloten worden met een titelgevecht voor de UFC middengewicht titel van Chris Weidman. Zijn gloednieuwe tegenstander is Lyoto Machida, die de plek inneemt van Vitor Belfort. “The Phenom” moet van zijn dokter wennen aan het huidige beleid waarin hij geen kunstmatige testosteron meer mag gebruiken. Hiervoor heeft hij ruim drie maanden nodig, waardoor hij van de card, die op 24 mei plaatsvindt, is afgehaald. De volledige card ziet er op dit moment als volgt uit:

Chris Weidman vs. Lyoto Machida
Junior dos Santos vs. Stipe Miocic

Chris Holdsworth vs. Kyung Ho Kang
Doo Ho Choi vs. Sam Sicilia

James Krause vs. Jamie Varner
T.J. Dillashaw vs. Takeya Mizugaki

Mitch Clarke vs. Al Iaquinta
Michael Chiesa vs. Francisco Trinaldo

Tony Ferguson vs. Katsunori Kikuno
Yves Edwards vs. Piotr Hallmann