UFC 172: Anthony Johnson vs. Davis, Boetsch vs. Rockhold, Elliot vs. Benavidez

0
612

Anthony Johnson 2

Anthony Johnson keert op UFC 172 terug in de grootste MMA-organisatie. “Rumble” krijgt op 26 april een zware rentree tegen de nummer vier van de UFC Light Heavyweight Rankings in Phil “Mr. Wonderfull” Davis. Op het event in Baltimore zullen ook middengewichten Luke Rockhold en Tim Boetsch tegen elkaar vechten en ontmoeten vlieggewichten Tim Elliot en Joseph Benavidez elkaar in de octagon, aldus UFC Officials.

Phil Davis verwelkomt Anthony Johnson terug in de UFC
Anthony Johnson werd na UFC 142 in januari 2012 ontslagen door de UFC. Tegen Vitor Belfort maakte hij zijn debuut op middengewicht na tien gevechten op weltergewicht in de organisatie. Dit werd geen succes: hij woog in op 197 pond, elf pond boven de max., raakte twintig procent van zijn beurs kwijt en moest aan het slot van de eerste ronde afkloppen door een rear-naked choke. Dit was de eerste overwinning van Belfort via submission sinds 2001. Het gevecht erna in Titan FC woog hij in op 195 pond, waarna hij won van Dave Branch. Hierna besloot Johnson om op licht zwaargewicht te gaan vechten waar hij goed uit de voeten kwam.

Na zijn eerste overwinning op zijn nieuwe gewichtsklasse tegen Jake Rosholt via knock-out in de tweede ronde, tekende bij World Series of Fighting. Hier debuteerde hij in de co-main event en sloeg hij DJ Linderman knock-out in de eerste ronde. Hierna ging de Amerikaan zelfs eenmalig naar zwaargewicht om het met succes op te nemen tegen Andrei Arlovski. Hij won het gevecht via unanieme beslissing, waarna Mike Kyle op 14 januari aan de beurt was. Kyle ging ook knock-out tegen “Rumble” in de co-main event van WSOF 8, waarna het contract van Johnson bij de organisatie ten einde liep. De UFC benaderde hem om weer te vechten in de organisatie waar hij eerder van 2007 tot 2012 vocht. Dana White maakte via Twitter bekend dat Johnson weer is aangenomen en dat hij op UFC 172 weer in de UFC zal gaan vechten op licht zwaargewicht tegen Davis.

Phil Davis vocht voor het laatst op UFC 163 tegen Lyoto Machida. Het gevecht, notabene in Brazilië, won hij via een controversiële beslissing en zorgde ervoor dat hij ver omhoog ging in de pikorde. Echter kreeg hij geen gevecht aangeboden, waardoor er tekenen van lichte frustratie ontstonden omdat hij wel fit was. Nu heeft de Amerikaan weer een gevecht tegen een gevaarlijke tegenstander om te laten zien waarom hij vierde staat op de UFC Light Heavyweight Rankings.

Rockhold en Boetsch gaan voor twee op een rij
Luke Rockhold was erg indrukwekkend in zijn laatste gevecht in de main event van UFC Fight Night 35 tegen Costas Philippou. Een levertrap in de eerste ronde was genoeg om zijn eerste overwinning in de UFC binnen te halen na een valse start tegen Vitor Belfort. De voormalig Strikeforce middengewicht kampioen staat momenteel zesde op de UFC Middleweight Rankings en heeft een titelgevecht nog niet uit zijn hoofd gezet.

Tim Boetsch begon goed op middengewicht met vier overwinningen op een rij, maar verloor zijn twee gevechten die volgden. Costas Philippou versloeg “The Barbarian” via TKO in de derde ronde op UFC 155 na een partij vol pech. Veel bloed in het oog, een vinger in zijn oog, een kopstoot en een gebroken hand zorgde ervoor dat hij afzwakte en een prooi werd voor de Cyprioot. In zijn partij erna Tegen Mark Munoz bleek “The Filipino Wrecking Machine” een maatje te groot en verloor Boetsch via unanieme beslissing op UFC 162. Boetsch won weer eens op UFC 166 van CB Dollaway (vervanger van de geblesseerde Rockhold) via een erg controversiële beslissing van de jury. Volgens twee juryleden won Boetsch alle ronden, terwijl het derde jurylid juist het tegenovergestelde dacht en vond dat Dollaway alle ronden had gewonnen. Dollaway maakte zich in het gevecht niet erg populair door veel uitdagen en een strafpunt voor een vinger in het oog, waardoor het publiek toch meer juichte dan klaagde.

Twee vlieggewichten willen weer winnen
Joseph Benavidez en Tim Elliott verloren beiden hun laatste gevecht en zullen ten koste van elkaar proberen opnieuw in aanmerking te komen voor een titelgevecht. Benavidez verloor in zijn laatste gevecht zijn tweede kans op de UFC vlieggewicht titel van Demetrious Johnson via knock-out in de eerste ronde. Eerder op UFC 152, het eerste vlieggewicht titelgevecht in de UFC, verloor hij via beslissing van “Mighty Mouse”, waardoor zijn weg naar een mogelijk derde titelgevecht tegen Johnson lang lijkt en moet hij bang zijn om niet in de ‘Jon Fitch-positie’ te komen van eeuwige tweede met een lange reeks aan overwinningen zonder een titelgevecht te krijgen. Voor zijn tweede gevecht met Johnson, versloeg “Joe B-Wan Kenobi” Ian McCall, Darren Uyenoyama en Jussier Formiga waardoor hij op de tweede plek staat in de UFC Flyweight Rankings.

Tim Elliott had een moeizaam debuut in de UFC tegen John Dodson, maar herpakte zich hierna twee gewonnen gevechten tegen Jared Papazian en Louis Gaudinot. Tegen Ali Bagautinov was hij echter niet opgewassen en verloor hij via beslissing op UFC 167. Bagautinov won vervolgens zijn gevecht afgelopen zaterdag tegen John Lineker en lijkt in aanmerking te komen voor een titelgevecht. Tim Elliott kan echter opnieuw in deze positie komen met een goede overwinning op Benavidez.

UFC 172 zal het podium zijn van het titelgevecht tussen UFC licht zwaargewicht kampioen Jon Jones en Glover Teixeira. De volledige card ziet er op dit moment als volgt uit:

Jon Jones vs. Glover Teixeira
Phil Davis vs. Anthony Johnson

Jake Ellenberger vs. Tarec Saffiedine
Tim Boetsch vs. Luke Rockhold

Joseph Benavidez vs. Timothy Elliott
Joe Ellenberger vs. Yancy Medeiros

Andre Fili vs. Max Holloway
Bethe Correia vs. Jessamyn Duke