UFC 171 voegt drie gevechten toe

0
598

Hector Lombard

UFC 171 kreeg recentelijk een main event in Jon Jones vs Glover Teixiera, en drie nieuwe gevechten zijnzich bij de main event toegevoegd. De UFC maakte via Twitter bekend dat Robert “Bubba” McDaniel vs. Tor Troeng en Thiago Silva vs. Ovince St. Preux gepland is voor de card. Een dag later maakte ESPN bekend dat een belangrijk gevecht op welterweight tussen Hector Lombard en Jake Shields ook zal plaatsvinden op de card.

Voormalig middleweight champions nemen het tegen elkaar op
De voormalig Strikeforce Middleweight Champion, Jake Shields, en Bellator Middleweight Champion, Hector Lombard, zullen het op UFC 171 tegen elkaar opnemen, maar dan op welterweight. Beide vechters boekten grote overwinningen in hun laatste gevecht en zullen, ten koste van elkaar, de lijn proberen door te zetten. Jake Shields vocht zich in een plek de top tien in met een overwinning op Demian Maia in de main event van UFC Fight Night 29. De Braziliaan versloeg hij via split decision voor het thuispubliek van Maia.

Lombard vocht op UFC 166 voor het eerst op welterweight tegen Nate Marquardt. “Lightning” vocht een korte maar krachtig gevecht door op erg indrukwekkende wijze Marquardt in de eerste ronde knock-out te slaan. Velen spraken na dit gevecht over een mogelijk nieuwe titeluitdager voor Georges St-Pierre, en met een indrukwekkende overwinning op Shields kan die mogelijkheid erg dichtbij komen voor Lombard.

TUF 17-deelnemers vechten tegen elkaar
Tor Troeng en Robert “Bubba” McDaniel waren tijdens het achttiende seizoen van ‘The Ultimate Fighter’ al tegenstanders, maar vochten toen niet tegen elkaar. Troeng, toen van Team Sonnen, verloor in de eerste ronde van Josh Sammon, terwijl McDaniel, toen van Team Jones, ook verloor in de eerste ronde van de uiteindelijke winnaar, Kevin Gastelum. McDaniel won nog wel de herkansing van Kevin Casey en ging zo uiteindelijk toch door naar de kwartfinale, maar door Uriah Hall werd McDaniel uiteindelijk wel uitgeschakeld.

In de UFC hebben beide vechters een gevecht gewonnen en verloren. Troeng won in zijn thuisland, Zweden, van Adam Cella (Team Jones) via rear-naked choke in de eerste ronde. De Braziliaan Rafael Natal versloeg “The Hammer” op de main card van UFC Fight night 28, maar dit leverde Troeng toen wel een extra 50.000 dollar op als’Fight of the Night’-bonus. McDaniel mocht op TUF 17-Finale aantreden tegen Gilbert Smith. Dit gevecht werd door hem gewonnen via submission in de derde ronde. Op UFC Fight Night 27 werd hij daarna verslagen door Brad Tavares via unanimous decision.

Kan Thiago Silva tegen St. Preux wel een goede indruk achterlaten?
Het gevecht tussen Thiago Silva en Ovince St.Preux wordt voor de tweede keer gepland. De eerste keer dat beide mannen overeen kwamen was voor UFC Fight Night 35, maar Silva trok zich toen snel terug om onbekende redenen. Twee maanden later dan oorspronkelijk zal het gevecht dus wel plaatsvinden en kan Thiago Silva weer wat krediet voor zich winnen. De UFC-loopbaan van de Braziliaan wordt de laatste gevechten gekenmerkt met controversie. Dit begon op UFC 125 toen hij Brandon Vera versloeg via unanimous decision, maar achteraf een jaar geschorst werd vanwege het vervalsen van een dopingtest. In zijn comeback werd hij verslagen door Alexander Gustafsson in de main event van UFC on FUEL TV 2 in Zweden, waarna hij een sterke comeback maakte in Macau tegen Stanislav Nedkov. Nadat hij de Bulgaar liet aftikken via submission in de derde ronde faalde hij echter de dopingtest en werd ook deze overwinning omgezet in een No Contest. Op UFC on Fuel TV 10 kwam hij opnieuw sterk terug tegen Rafael Cavalcante. Silva versloeg “Feijão” toen via knock-out, waarmee hij een ‘Fight of the Night’ en ‘Knockout of the Night’- bonus verdiende. Zijn overwinning gevecht tegen Hamill zat echter ook een kanttekening aan doordat Silva inwoog op 208 pond.

St.Preux is 2-0 in de UFC met overwinningen op Gian Villante en Cody Donovan. Na zeven gevechten in Strikeforce, 6-1 met zijn enige verliespartij tegen Gegard Mousasi, mocht hij in 2013 ook zijn debuut maken in de UFC. Tegen Villante deed hij dit waarschijnlijk niet zoals hij dat hoopte door te winnen via technical decision. Na twee rondes gewonnen te hebben, kreeg Villante in het begin van de derde ronde een vinger in het oog van St. Preux, waarna scheidsrechter Kevin Mulhall er direct een einde aan maakte. Desondanks was het een succesvol debuut en vervolgde hij dit succesvol met een overwinning op Cody Donovan via knock-out in de eerste ronde tegen Donovan.