UFC 171: Resultaten en discussie

0
666
Hendricks wint het eerste gevecht, maar Lawler revancheert zich acht maanden later.

ufc171-johny-hendricks

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. De welterweight belt lag voor het oprapen door het vertrek van Georges St-Pierre en zowel Johny Hendricks als Robbie Lawler wilde hem graag mee naar huis nemen. Het werd de avond waarin er eindelijk, na bijna 7 jaar dominantie van St-Pierre, een nieuwe welterweight kampioen gekroond zou worden.

Carlos Condit vs. Tyron Woodley
Voordat het hoofd evenement zou starten waren er nog twee andere welterweights in de spotlight namelijk Carlos Condit en Tyron Woodley. Zij zouden eerst nog even laten zien wat de nieuwe kracht van de welterweight divisie is en wilden beiden een statement maken naar de UFC wie de volgende uitdager voor de belt mag zijn.

Het gevecht begon vrij rap. Condit en Woodley ontmoette elkaar in het midden van de octagon en even leken ze hun afstand in gedachten te bepalen. Toen Condit naar voren kwam voor een aanval kreeg hij een flinke stoot van Woodley te verduren die ervoor zorgde dat zijn hoofd naar achter klapte. Een stoot die menig welterweight met gestrekte armen naar het canvas had doen gaan. Condit echter haalde zijn neus op met een blik van: verkeerd ingeschat en ging verder. Woodley volgde zijn stoot daarna nog op met een aantal flinke combinaties en er mag wel wat gezegd worden over de ‘chin’ van Condit. Wonderbaarlijk te zien dat hij zich staande hield en ook nog fris in de geest.
Condit zou Condit niet zijn als hij, na een aantal klappen geïncasseerd te hebben, niet even wat klappen en trappen ‘The Natural Born Killer’-stijl uit te delen. Het leek er op alsof het tij zou keren en Condit zijn ritme en afstand gevonden had.

In ronde twee begon het gevecht op eenzelfde wijze als het eind van ronde 1 en Condit leek in zijn element. Woodley landde een harde takedown op Condit en gelijk werd een gezicht van pijn zich meester bij Condit. Men kon zien dat er iets niet helemaal goed zat bij Condit die vanuit de guard ook even greep naar zijn knie. Tanden op elkaar en doorgaan moest hij gedacht hebben want hij begon gelijk van onderaf een hoop stoten te landen op het hoofd van Woodley. Toen ze weer op de voeten stonden leek Condit niet veel last te hebben van een blessure maar Woodley wilde zeker weten hoe het nu zat met Condit’s benen. Hij landde een harde legkick op Condit’s linkerbeen die zorgde dat Condit een 360 graden draai maakte. Hij landde op zijn rechterbeen en die gaf uit bij de knie. Condit kwam spinnend en schreeuwend op de grond terwijl hij zijn knie vasthield. In de replay was te zien hoe zijn knie ‘popte’. Het gevecht was meteen over met Woodley als de winnaar.
Tyron Woodley verslaat Carlos Condit via TKO (injury) – Ronde 2

Johny Hendricks vs. Robbie Lawler
Hendricks en Lawler, vechtend voor de welterweight belt, beiden zo gedreven als maar zijn kan. Het was een recept voor een Fight-of-the-Night optreden.
En nadien mogen we stellen dat dit het ook was. Wat een gevecht!

Het gehele gevecht was mooi en duidelijk opgedeeld. Johny had de overhand in rondes 1 en 2 en was zeer accuraat met zijn stoten en legkicks. Hij was sneller, landde beter en leek het gevecht wel te gaan winnen. Hoewel hij veel aanvallen landde op Lawler had deze de gehele tijd een grote, bijna enge, grijns op zijn gezicht alsof hij iets wist wat wij niet wisten. En misschien was dat wel zo? Want ronde 3 en 4 waren een volmondige comeback te noemen! Lawler ging er vol in en leek een soort van herboren vechter. Het gevecht kwam in een comeback eigenlijk net als zijn carriére het afgelopen jaar.

Lawler raakte Hendricks met een aantal flinke klappen en het leek zelfs alsof Hendricks zich soms moeilijk staande wist te houden. Terwijl alle fans in het complex en thuis op de bank stonden te schreeuwen ontpopte zich voor ons een heuze en waardige welterweight titel gevecht! Of zoals commentator Mike Goldberg zou zeggen: We’ve got ourselves a thunderous fight!! Lawler en Hendricks gingen er vol voor en landde zo veel klappen dat het uiteindelijk de boeken in zou gaan als het welterweight titel gevecht met de meeste stoten ooit.

De vijfde ronde ging van start en beide heren wisten wat dit betekende. Degene die deze ronde op zijn naam wist te schrijven zou de belt winnen. Lawler moest vooral doorgaan hoe hij de laatste rondes vocht en Hendricks zou echt wat moeten veranderen wilde hij kampioen worden. Er werd weer volop gevochten en van het ene op het andere moment was Lawler ineens flink geraakt. Een klap uit het niets en hij stond te wankelen op zijn benen. Hendricks deed het! Hij ging er achteraan en landde de één na de andere stoot. Lawler was in grote problemen en het leek een TKO te gaan worden. Maar Hendricks nam het zeker voor het onzekere en besloot de ronde met een takedown en ‘top-control’ te eindigen. Hiermee werd hij de winnaar van het grote gevecht en werd de nieuwe welterweight kampioen gekroond.
Johny Hendricks verslaat Robbie Lawler via unanimous decision (48-47, 48-47, 48-47)

De volledige resultaten:
Main Card:
Johny Hendricks verslaat Robbie Lawler via unanimous decision (48-47, 48-47, 48-47)
Tyron Woodley verslaat Carlos Condit via TKO (injury) – Ronde 2
Myles Jury verslaat Diego Sanchez via unanimous decision (30-27, 30-27, 29-28)
Hector Lombard verslaat Jake Shields via unanimous decision (30-27, 30-27, 29-28)
Ovince St. Preux verslaat Nikita Krylov via submission (Von Flue choke) – Ronde 1

Prelims op Fox Sports 2:
Kelvin Gastelum verslaat Rick Story via split decision (29-28, 28-29, 30-27)
Jessica Andrade verslaat Raquel Pennington via split decision (29-28, 28-29, 29-28)
Dennis Bermudez verslaat Jimy Hettes via TKO (knee) – Ronde 3
Alex Garcia verslaat Sean Spencer via split decision (29-28, 29-28, 29-28)

Prelims op UFC Fight Pass:
Frank Trevino verslaat Renee Forte via unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)
Justin Scoggins verslaat Will Campuzano via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)
Sean Strickland verslaat Robert McDaniel via submission (rear-naked choke) – Ronde 1
Robert Whiteford verslaat Daniel Pineda via unanimous decision (30-27, 29-28, 29-28)

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Myles Jury versloeg één van zijn grootste tegenstanders tot nog toe, Diego Sanchez. Alhoewel het gevecht niet echt om over naar huis te schrijven was. Sanchez zei later op de avond dat dit kwam doordat hij voedselvergiftiging had opgelopen..

Ovince St. Preux liet Nikita Krylov slapen met een nog nooit eerder gebruikte choke in de octagon: The Von Flue Choke. Of zoals OSP hem noemde: The Performance of the Night Choke 🙂

Carlos Condit heeft hoogstwaarschijnlijk een gescheurde ACL. Dat zal betekennen dat we hem voorlopig niet terug zien :(.

Garcia en Spencer stonden allebei tegelijkertijd te wankelen op hun benen. Wat een gevecht!

Eindelijk konden we wat meer zien van Lombard’s Judo trips. Wauw!

Bonus awards goed voor 50.000 dollar:
Fight of the Night: Hendricks vs. Lawler
Performances of the Night: Ovince St. Preux en Dennis Bermudez