UFC 171: Hendricks vs. Lawler, UFC 172: Jones vs. Teixeira

0
600
Gaat Hendricks ooit nog voor de titel vechten?

Johny Hendricks 4

Door de recente aankondiging van Georges St-Pierre is de agenda qua pay-per-view main events iets aangepast. Jon Jones en Glover Teixeira niet in de main event van UFC 171 vechten, maar Johny Hendricks en Robbie Lawler. Het titelgevecht tussen Jones en Teixeira zal nu plaatsvinden op UFC 172, aldus Dana White via Twitter na de conference call van Georges St-Pierre’s pensioensaankondiging.

Johny Hendricks en Robbie Lawler zullen gaan vechten om de UFC Welterweight Championship nadat de vorige kampioen, Georges St-Pierre, aankondigde er voorlopig mee op te houden en een pauze inlast. Hendricks was al de number 1 contender nadat hij via decision verloor van St-Pierre op UFC 167. Maar doordat velen vonden dat Hendricks de eigenlijke winnaar was, kreeg hij een directe rematch tegen St-Pierre. Robbie Lawler won op hetzelfde event van Rory MacDonald via split decision en is de huidige nummer drie op de UFC Rankings. Momenteel is hij 3-0 als UFC-vechter nadat hij lang afwezig was in de UFC en hij in verschillende andere organisaties zoals Strikeforce en Elite XC vocht. UFC 171 zal op 15 maart in Dallas, Texas plaatsvinden.

Het gevecht tussen Glover Teixeira en Jon Jones is door deze verschuiving ook opgeschoven. UFC 172 is het vierde event waar Jones vs. Teixeira gepland wordt na UFC 169, UFC 170 en UFC 171. UFC 169 werd als eerste gepland, maar achteraf zei UFC-president Dana White dat de PR-afdeling van de UFC te vroeg was met de aankondiging en dat dit helemaal niet klopte. UFC 170 was het volgende event waarop het gevecht gepland werd, maar door onbekende redenen moest Jones dagen erna afzeggen en werd het gevecht gepland op UFC 171. Doordat Lawler en Hendricks, Texaan, op UFC 171 zal plaatsvinden schuift dit gevecht op naar de main event van UFC 172. Wanneer dit event precies zal plaatsvinden is nog niet bekend.

Eerder waren er geruchten dat UFC 172 het podium zou worden van Cain Velasquez vs. Fabricio Werdum op 19 of 26 april in Mexico City, maar doordat Velasquez een blessure heeft aan zijn linkerschouder kan er een operatie nodig zijn. Hierdoor is het nog niet zeker wanneer Velasquez daadwerkelijk kan vechten.