UFC 171: Condit vs. Woodley toegevoegd aan card in Dallas

0
519

Tyron Woodley 3

Dana White houdt van vechters zoals Tyron Woodley. Na ’15 sms’jes op een dag’ heeft Woodley eindelijk zijn zin gekregen en mag hij het opnemen tegen Carlos Condit, hoewel UFC-president Dana White eerder ontkende dat dit gevecht gemaakt zou worden. De UFC heeft daarentegen bekend gemaakt dat het gevecht zal plaatsvinden op UFC 171 in Dallas:

White klaagde tijdens de post-fight media scrum na UFC on FOX 9 dat Woodley hem stalkt, maar dat het gevecht met Condit niet gemaakt zou worden. “T-Wood” staat namelijk niet in de top tien en verloor twee van zijn laatste vier gevechten. Desondanks zag hij er extreem sterk uit in zijn laatste twee overwinningen tegen Jay Hieron en Josh Koscheck. Hoewel hij voornamelijk als worstelaar zijn loopbaan in MMA begon, heeft Woodley in zijn laatste gevechten laten zien ook een goede bokser te zijn met erg veel stootkracht. Zijn ‘Knockout of the Night’-bonus op UFC 167 tegen Koscheck in zijn laatste gevecht heeft hij hiervan als bewijs.

Op het moment dat Georges St-Pierre zijn sabat aankondigde en het gevecht voor de nieuwe UFC Welterweight Championship-titel bekend werd gemaakt tussen Robbie Lawler en Johny Hendricks, fronsten een paar mensen hun wenkbrauwen. Die vonden dat de rematch tussen Hendricks en Carlos Condit gemaakt moest worden, maar Condit moet het doen met de opwarmer direct voor dat gevecht. In de co-main event van UFC 171 zal “The Natural Born Killer”, de huidige nummer 2 in de UFC Rankings, het opnemen tegen de rijzende ster en zal hij zijn tweede gevecht op een rij proberen te winnen. In zijn laatste gevecht won Condit via TKO van Martin Kampmann in de vierde ronde na een sterk optreden. Zijn twee gevechten ervoor verloor hij tegen St-Pierre voor de titel en Johny Hendricks. Voor zijn gevecht voor de titel was hij de interim UFC Welterweight Champion door Nick Diaz te verslaan. Een rematch tegen Diaz was in de maak, maar Diaz wees het bod van Dana White om zijn pensioen in te korten af. Condit was gepland om tegen Matt Brown op UFC on FOX 9 te vechten, maar door een blessure ging dat niet door.

Naast Condit vs. Toodley in de co-main event, is ook bekend gemaakt dat Diego Sanchez het op zal nemen tegen Myles Jury. Jury is ongeslagen en zal tegen Sanchez zijn eerste grote tegenstander van naam krijgen. Ook is bekend gemaakt dat Alex Garcia het tegen Sean Spencer zal opnemen en Will Campuzano zijn uitstap naar 135 pond snel heeft afgesloten voor een gevecht op flyweight tegen Darrell Montague, aldus UFC officials.

UFC 171 zal op 15 maart in Dallas plaatsvinden. De card ziet er op dit moment als volgt uit:

Johny Hendricks vs. Robbie Lawler
Carlos Condit vs. Tyron Woodley
Hector Lombard vs. Jake Shields
Myles Jury vs. Diego Sanchez
Ovince St. Preux vs. Thiago Silva
Robert McDaniel vs. Tor Troeng
Alex Garcia vs. Sean Spencer
Will Campuzano vs. Darrell Montague