UFC 170: Resultaten en discussie

0
740
© ESPN
© ESPN
© ESPN

De olympische atleten in actie tijdens het slot van de Olympische Spelen in Sotsji. Drie Amerikaanse sporthelden kwamen in actie tijdens UFC 170, waarvan er twee de show stalen. Na een soliede undercard, met gevechten zoals Erik Koch vs. Rafaello Oliveira en Zach Makovsky vs. Josh Sampo, stal de main card de show. Ten eerste was er het gevecht tussen karateka’s Stephen Thompson en Robert Whittaker, waarna Mike Pyle in het gevecht erna zijn ervaring laat zien tegen TJ Waldburger. Vervolgens kwam het beste gevecht van de avond overduidelijk van Rory MacDonald en Demian Maia die beide tot het gaatje gingen. Voor het slotakkoord waren Daniel Cormier, olympisch worstelaar in 2004, en Ronda Rousey, winnaar van het judobrons in 2008, die de avond goed afsloten. “DC” liet zien waarom hij zo dominant was op zwaargewicht met een kort maar krachtig optreden tegen rivaal Patrick Cummins. Tot slot liet Ronda Rousey haar vooruitgang zien. Tegenover de winnaar van het zilver in worstelen van 2004, Sara McMann, liet Rousey hoe goed zij is de clinch. Opnieuw een kort gevecht die de titelhoudster won in de eerste ronde om de avond mee af te sluiten en de vierde TKO op de main card.

Daniel Cormier vs. Patrick Cummins
Het licht zwaargewicht-debuut tegen UFC-debuut. Cummins (de UFC-debutant) laat vanaf het begin zien niet geïntimideerd te zijn voor de voormalig Strikefroce Grand Prix-winnaar en neemt gelijk het initiatief met beentrappen en stoten. Na dertig seconden gaat Cormier voor de clinch waar hij een goede opstoot plaatst. Vanaf dat moment begint “DC” het initiatief over te nemen en ontwijkt hij alle takedown-pogingen van Cummins gemakkelijk. Ondertussen kan hij meer schade doen met goede stoten plaatsen die “Durkin” uit zijn evenwicht halen. Cormier profiteert en probeert het gevecht vroeg te beëindigen met ground-and-pound vanaf de rug van Cummins. Na vijftien seconden stoten vangen, behoedt scheidsrechter Mario Yamasaki Cummins voor meer stoten en stopt het gevecht.
Daniel Cormier verslaat Patrick Cummins via TKO, 1:19 in de eerste ronde

Ronda Rousey vs. Sara McMann
De eerste keer dat twee olympische medaille-winaars het tegen elkaar opnemen in de octagon. Rousey, judobrons op de Olympische Spelen van Beijing in 2008, neemt het in de main event op tegen haar zwaarste tegenstander toe nu toe in Sara McMann, het winnaar van het olympisch zilver in 2004. De vraag vooraf was wie de controle zou krijgen in de clinch en op de grond, en na negen seconden staand stoten uitwisselen is het Rousey die als eerste voor de clinch gaat. McMann kan goede stoten en knieen plaatsen, maar ze kan niet voorkomen dat Rousey haar tegen de kooi duwt. Vanaf hier doen beide vechters knieën naar het lichaam, maar is het “Rowdy” die hier meer voordeel uithaalt. Een harde knie naar het lichaam is teveel voor McMann die in de foetus positie neervalt, waarna Herb Dean het gevecht direct stopt.
Ronda Rousey verslaat Sara McMann via TKO, 1:06 in de eerste ronde

De volledige resultaten:
Main Card:
Ronda Rousey verslaat Sara McMann via TKO in de eerste ronde
Daniel Cormier verslaat Patrick Cummins via TKO in de eerste ronde
Rory MacDonald verslaat Demian Maia via unanieme beslissing (3X 29-28)
Mike Pyle verslaat TJ Waldburger via TKO in de derde ronde
Stephen Thompson verslaat Robert Whittaker via TKO in de eerste ronde

Prelims op Fox Sports 1:
Alexis Davis verslaat Jessica Eye via split beslissing (2X 29-28, 1X 28-29)
Raphael Assuncao verslaat Pedro Munhoz via unanieme beslissing (3X 30-27)
Aljamain Sterling verslaat Cody Gibson via unanieme beslissing (3X 29-28)
Zach Makovsky verslaat Josh Sampo via unanieme beslissing (3X 30-27)

Prelims op UFC Fight Pass:
Erik Koch verslaat Rafaello Oliveira via TKO in de eerste ronde
Ernest Chavez verslaat Yosdenis Cedeno via split decision (29-28, 30-27, 28-29)

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Zo hard kunnen dingen gaan:

Desondanks brak Koch een reeks van vijftien gevechten op de undercard die in een beslissing eindigden.

Aljamain Sterling, 24 jaar en ongeslagen, nam dit gevecht met Cody Gibson op korte termijn aan en won deze met moeite. Desondanks lijkt er in beide vechters veel potentie te zitten.

Ik neem aan dat Raphael Assuncao Renan Barao niet aan het zweten krijgt.

Is Alexis Davis de volgende tegenstander voor Ronda Rousey?

Wat een gevecht tussen Rory MacDonald en Demian Maia!

Wat schiet Daniel Cormier met een overwinning op Patrick Cummins op? Helaas voor “DC” niet zoveel, maar desondanks een sterk debuut op 205 pond.

Rousey wint voor het eerst via TKO door een knie naar het lichaam. Een aanval die ze doet vanaf de clinch waar ze al gevaarlijk was met haar goede judoworpen. “Cyborg” weet vast waar ze op moet oefenen mocht het zover komen.

Werd het gevecht tussen Rousey en McMann te vroeg gestopt door Herb Dean?

Bonus awards goed voor 50.000 dollar:
Fight of the Night: Rory MacDonald vs. Demian Maia
Performances of the Night: Ronda Rousey & Stephen Thompson