UFC 170: Cormier vs. Evans

0
461

Daniel Cormier

Rashad Evans gaat voor de tweede keer tegen een collega van FOX Sports. Dit keer zal hij het tegen Daniel Cormier opnemen in de main event van UFC 170. Dit heeft “Suga” laten weten tijdens de pre-fight show van UFC Fight Night 33 op FOX Sports 2.

Opnieuw kijkt Evans niet uit naar een gevecht. Net zoals bij zijn laatste gevecht tegen Chael Sonnen, beschouwt hij Cormier als een vriend die hij kent van zijn studietijd. Evans zal voor de derde overwinning op een rij gaan na een overwinning. Na twee verliespartijen op een rij won hij voor het eerst in een lange tijd een gevecht van Dan Henderson. In de main event van UC 161 versloeg hij “Hendo” via split decision in een erg saai gevecht. Er was twijfel na twee slechte vertoningen van Evans ‘het vuur’ en de passie kwijt was voor MMA, maar in zijn laatste gevecht liet hij zien waarom hij de voormalig kampioen was. “Suga” versloeg Chael Sonnen via TKO in de eerste ronde in een erg eenzijdige en dominante vertoning van Evans.

Tegen Evans zal Daniel Cormier voor het eerst vechten op light heavyweight. “DC” is nog ongeslagen als zwaargewicht en had allang een titelgevecht verdiend, maar doordat zijn vriend en sparringpartner bij American Kickboxing Academy, Cain Velasquez, de huidige kampioen is, gaat hij een gewichtsklasse lichter vechten. Cormier versloeg Roy Nelson in zijn laatste gevecht via unanimous decision en was daar toen al vastbesloten dat hij daarna op 205 pond zou gaan vechten. Ook gaat Cormier naar de gewichtsklasse omdat hij en kampioen Jon Jones elkaar niet kunnen uitstaan, iets wat erg breed in de media is uitgemeten.

UFC 170 zal op 22 februari in Las Vegas plaatsvinden. Andere gevechten zijn nog niet bekend gemaakt, maar Rafael dos Anjos vs. Rustam Khabilov zijn al mondeling in overeenkomst over een gevecht.