UFC 169: Jones vs. Teixeira officieel, Overeem vs. Mir verplaatst

2
1329

Overeem Jon Jones

Jon Jones vs. Glover Teixeira zullen officieel tegen elkaar gaan vechten. De twee zullen op 1 februari in de main event van UFC 169 staan. Het gevecht tussen Alistair Overeem en Frank Mir is er ook naartoe verhuist, aldus de UFC via UFC.com.

Glover Teixeira werd officieel de number 1 contender na UFC Fight Night 28. Toen boekte hij zijn vijfde overwinning op een rij in de UFC. De Braziliaan staat na overwinningen op Kyle Kingsbury, Fábio Maldonado, Quinton “Rampage” Jackson, James Te Huna en Ryan Bader tweede op de UFC Rankings. Zijn status als number 1 contender kwam echter in gevaar na UFC 165. Toen vochten Jon Jones en Alexander Gustafsson een erg close gevecht waarbij de meningen nog steeds verdeeld zijn of Jones wel de juiste winnaar was. Een directe rematch leek erg logisch, maar de UFC heeft besloten, mede op aandringen van Jones zelf, dat Teixeira tegen Jones mag gaan vechten en dat Gustafsson in de main event zal gaan staat van het opkomende UFC event in Zweden.

Alistair Overeem en Frank Mir waren oorspronkelijk tegen over elkaar gepland voor UFC 167, maar de UFC heeft het gevecht verplaatst. Het gevecht, die ‘do or die’ voor beide is, zal nu dus 2,5 maand later plaats vinden dan oorspronkelijk. Een officiële reden is niet gegeven waardoor dit ook erg onverwacht komt. Overeem verloor zijn laatste twee gevechten in de UFC en Mir zijn laatste drie, waardoor het erop lijkt dat de verliezer van deze match klaar lijkt te zijn in de organisatie.

2 COMMENTS