UFC 168 voegt Barnett vs. Browne toe

0
484

Josh Barnett

Vals Alarm! Travis Browne zal het op UFC 168 opnemen tegen Josh Barnett, aldus Adam Hill van Las Vegas Review Journal. Een eerder bericht, of dit bericht, van UFC Tonight klopt dus niet. Die meldden dat Browne het zou opnemen tegen het in december, op een nog nader genoemd event, zou opnemen tegen Stipe Miocic.

Barnett won zijn laatste gevecht van Frank Mir in de co-main event van UFC 164. “The Warmaster” won toen via knockout in de eerste ronde, hoewel dit nog steeds wordt ontkend door Mir. Barnett vocht op het event voor het eerst sinds 2002 weer in de UFC. De overwinning op Mir heeft een zesde plek voor de voormalig UFC Heavyweight Champion opgelevert. Het gevecht ervoor won Barnett simpel van Nandor Guelmino op de laatste card van Strikeforce.

Browne won indrukwekkend zijn laatste gevecht tegen Alistair Overeem. Op UFC Fight Night 26 zat “Hapa” in een benauwde situatie met Overeem die hem op zijn knieën kreeg en stoten bleef uitdelen, maar desondanks overleefde Browne de aanslag en schopte hij hem in dezelfde ronde nog knockout met een frontkick die hij opvolgde met ground-and-pound. Dit was de tweede overwinning op een rij voor de Hawaiiaan die eerder Gabriel Gonzaga versloeg via knockout in de eerste ronde.

UFC 168 zal op 28 december plaatsvinden in Las Vegas en zal dienen als de nieuwjaarscard van de UFC. Het event zal twee titelgevechten bevatten. In de co-main event neemt TUF 18 coach Ronda Rousey het op tegen haar concurrent op de show, Miesha Tate. In de main event zal Anderson Silva zijn eerste verliespartij in de UFC proberen te wreken tegen Chris Weidman. De rematch zal voor de UFC Middleweight Championship zijn.