UFC 167 krijgt Lawler vs. MacDonald, Koscheck vs. Woodley

0
417

Rory MacDonald 3

UFC 167 zal niet alleen het podium zijn van het gevecht voor de UFC welterweight titel tussen Georges St-Pierre en Johny Hendricks. Twee andere belangrijke gevechten in de divisie in Rory MacDonald vs. Robbie Lawler en Josh Koscheck vs. Tyron Woodley zijn toegevoegd aan de card in Las Vegas. UFC 167 vindt plaats op 16 november en zal dienen als de event die het twintigjarig jubileum viert van de organisatie.

Rory MacDonald won zijn laatste gevecht van Jake Ellenberger op niet al te indrukwekkende wijze in de co-main event van UFC on FOX 8. Hoewel hij volgens twee juryleden alledrie de rondes won, deelde hij in totaal slechts 46 strikes uit. Dana White was zeker niet onder de indruk en vond dat MacDonald juist nu moest laten zien dat hij een titelgevecht verdiende. Eerder die avond maakte Robbie Lawler gehakt van zijn tegenstander Bobby Voelker. Via een headkick in de tweede ronde versloeg hij zijn tegenstander die een paar weken voor het event Siyar Bahadurzada verving. Lawler is 2-0 sinds zijn comeback in de UFC met twee knockouts. De Strikeforce-veteraan lijkt dan ook een vechter te zijn die zich niet in zal houden tegen MacDonald en “Ares” wel in problemen kan brengen.

Josh Koscheck verloor zijn laatste twee gevechten en lijkt voor zijn baan te kunnen vechten. Koscheck verloor van Johny Hendricks, via split decision, en Robbie Lawler, via knockout in de eerste ronde, waardoor hij uit de UFC Rankings is gevallen. “Kos” kreeg desondanks geen makkelijkere tegenstander en werd tegenover Demian Maia op UFC 163 gezet. Door een blessure kon hij uiteindelijk niet vechten in Brazilië. Tegenstander Tyron Woodley verloor ook zijn laatste gevecht. Tegen Jake Shields verloor de voormalig number 1 contender voor de Strikeforce welterweight title via een controversiële split decision. Dit was het tweede gevecht voor “The Chosen One” in de UFC na een razendsnel debuut tegen Jay Hieron. Woodley sloeg de veteraan binnen 36 knockout op UFC 156.