UFC 165: Jones vs. Gustafsson

1
915

Jon Jones 9

Het is officieel: Jon Jones zal zijn titel verdedigen tegen Alexander Gustafsson. De twee light heavyweights zullen vechten in de main event van UFC 165 in Toronto. De vechters spraken al een tijd over een gevecht tegen elkaar via Twitter en zullen op 21 september het daad bij het woord voegen, aldus UFC.com.

Jon Jones vocht voor het laatst in Toronto op UFC 152. Toen versloeg hij in de main event Vitor Belfort via submission in de vierde ronde. Op UFC 140 verdedigde Jones ook zijn titel in de Canadese stad tegen Lyoto Machida. Tegen Gustafsson zal Jones de UFC light heavyweight titel voor de zesde keer verdedigen.

Gustafsson verdiende zijn titelgevecht door Mauricio “Shogun” Rua en Thiago Silva te verslaan. In het debuut van de UFC in Zweden vocht “The Mauler” voor zijn thuispubliek tegen Thiago Silva. De Braziliaan werd overtuigend via decision verslagen, tot grote vreugde van het publiek. Hierdoor mocht Gustafsson het opnemen tegen “Shogun” Rua in de co-main event van UFC on FOX 5. Opnieuw won de Zweed overtuigend via decision (2X 30-27, 1X 30-26) en begonnen de speculatie over een mogelijk titelgevecht. Oorspronkelijk zou Gustafsson nog een keer vechten tegen Gegard Mousasi op UFC on FUEL TV 9, maar een snee boven het oog maakte daar een einde aan.

Desondanks bleef Gustafsson duidelijk maken graag een titelgevecht te willen en moest hij met Lyoto Machida concurreren voor dat gevecht. Na vele uitdagingen richting Jones heeft Gustafsson het gevecht gekregen die hij wilt. “Bones” heeft ook laten weten het tegen de Zweed te willen opnemen. In Rusland deden de vechters al een staredown.

1 COMMENT

  1. Ik zag het inderdaad voorbij komen op de facebook van Gustafsson,
    Tof dat beide heren ongeveer net zo oud zijn. En Jones eens niet hoeft te vechten tegen iemand die veel ouder is.
    Ik hoop dat Gustafsson wint!