UFC 164: Resultaten en discussie

4
697
Pettis met de trap naar het lichaam die de takedown van Henderson opzette

UFC 164 Pettis Henderson

De tweede van drie UFC-events in 7 dagen was opnieuw een goed event. Het 110-jarig bestaan van Harley Davidson werd gevierd in Milwaukee en de UFC deed hieraan mee met twaalf gevechten. “Cream City” is ook de thuisstad van Anthony “Showtime” Pettis die de show stal en zich tot de UFC lightweight champion kroonde. De nieuwe kampioen sloot een leuk event af met vijf (T)KO’s en twee submissions en genoeg gespreksstof voor de komende weken. Zoals de slijtageslag tussen Nikita Krylov en Soa Palelei, Tim Elliot dit zich in een gevecht tot een contender voor de UFC flyweight titel vecht en de controversiële rentree van Josh Barnett tegen Frank Mir. Aanstaande woensdag zal UFC Fight Night 28 een periode van 6 UFC-events in 40 dagen afsluiten.

Josh Barnett vs. Frank Mir
Josh Barnett opende agressief en zette Mir gelijk onder druk, maar Mir reageerde attent en counterde goed. Barnett wilde het gevecht langzaam maken en schade doen tegen kooi zoals Daniel Cormier dat ook deed tegen Mir op UFC On FOX 7. Mir liet zich niet tegen de kooi drukken waardoor er veel wisselingen tegen de kooi aan waren. Anderhalf minuut in het gevecht kreeg Barnett wel de controle en deed hij veel schade. Een harde knie van Barnett kwam goed door en Mir viel hard neer, waarna de scheidsrechter er een einde aan maakte. Direct na het einde klaagde Mir over het feit dat hij niet knockout was en de herhaling liet ook veel vraagtekens over. Het publiek in Milwaukee was het in ieder geval niet eens met scheidsrechter Rob Hinds.
Josh Barnett verslaat Frank Mir via TKO, 1:56 in de eerste ronde

Benson Henderson vs. Anthony Pettis
De rematch was dit keer in Milwaukee, de thuisstad van Anthony Pettis die een enthousiast publiek achter zich had. De menigte begon de ronde enthousiast de naam van Pettis te scanderen, die vanaf het begin van het gevecht gelijk tegen de kooi werd gedrukt. Henderson gaf zijn tegenstander geen ruimte en deed kleine schade met trappen. Pettis kon ontsnappen, maar Henderson drukte hem al gauw weer terug om stoten, trappen en knieën uit te delen, zoals opvallende frontkicks naar de kuit. Drie minuten in het gevecht kon Pettis ontsnappen en gooide hij harde trappen naar het lichaam van Henderson. Een capoeira trap werd gecounterd door Henderson en de kampioen kwam in de guard van zijn tegenstander. Pettis reageerde erg snel op een elleboog van Henderson en kreeg zijn tegenstander in een armbar. Na tien seconde moest Henderson verbaal afkloppen om ergere schade te voorkomen en is hij kampioen-af. Pettis stond blij weer op en het publiek ging uit zijn dak voor de nieuwe kampioen.
Anthony Pettis verslaat Benson Henderson via armbar, 4:36 in de eerste ronde en kroont zich tot UFC lightweight champion

http://youtu.be/eDS_eh4b_e8

De volledige resultaten:
Main Card:
Anthony Pettis verslaat Benson Henderson via submission (armbar) in de eerste ronde en is de nieuwe UFC lightweight champion
Josh Barnett verslaat Frank Mir via TKO in de eerste ronde
Chad Mendes verslaat Clay Guida via knockout in de derde ronde
Ben Rothwell verslaat Brandon Vera via TKO in de derde ronde
Dustin Poirier verslaat Erik Koch via unanimous decision (2X 29-27, 1X 29-28)

Prelims op Fox Sports 1:
Gleison Tibau verslaat Jamie Varner via split decision (2X 29-28, 1X 27-29)
Tim Elliot verslaat Louis Gaudinot via unanimous decision (1X 30-27, 2X 30-26)
Hyun Gyu Lim verslaat Pascal Krauss via TKO in de eerste ronde
Chico Camus verslaat Kyung Ho Kang via unanimous decision (2X 29-28, 1X 30-27)

Prelims op Facebook/YouTube/UFC.com:
Soa Palelei verslaat Nikita Krylov via TKO in de derde ronde
Al Iaquinta verslaat Ryan Couture via unanimous decision (3X 30-27)
Magnus Cedenblad verslaat Jared Hamman via submission (guillotine choke) in de eerste ronde

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Soa Palelei en Nikita Krylov weten in ieder geval één verbeter punt voor volgend gevecht. Het was een raar beeld in de derde ronde toen de Oekraïner en Australiër tegen elkaar leunden om niet om te vallen.

Tim Elliot herstelde zich na zijn verloren gevecht met Demetrious Johnson goed tegen Louis Gaudinot. In totaal deelde hij 270 strikes uit!

Elke trap in het kruis doet zeer, maar een trap in het kruis van een reus van 120 kilogram doet extra zeer…

Rothwell had wel zijn inner-Guida nodig om het gevecht in stijl af te maken na een enigszins saai gevecht. Maar of een gevecht met Travis Browne verstandig is vraag ik mij nog wel af.

Na elke overwinning van Chad Mendes vraag ik me af: wanneer komt de rematch met Aldo? “Money” is de eerste vechter die Guida verslaat voor het eindsignaal via knockout.

Was Frank Mir knockout?

Jose Aldo vs. Anthony Pettis voor de UFC lightweight championship of feathweight championship, ik kijk er (alweer) naar uit.

Rener Gracie en Lyoto Machida keuren de armbar van Anthony Pettis goed.

Bonus awards goed voor 50.000 dollar:
Fight of The Night: Pascal Krauss vs. Hyun Gyu Lim
Knockout of The Night: Chad Mendes
Submission of the Night: Anthony Pettis

4 COMMENTS

  1. Mir was niet KO maar als Barnet nog een paar stoten na zou geven dan wel!!
    goede stopage.. maar kan ook wel begrijpen dat sommige mensen vinden dat het aan de vroege kant was.
    And NEW UFC LIGHT WEIGHT CHAMPION OF THE WORLD… ANTHONY “SHOWTIME” PETTIS!!!!
    en terecht!!!