UFC 164: Grant geblesseerd, Henderson vs. Pettis 2

0
658

Anthony Pettis Showtime kick2

Anthony Pettis en Benson Henderson zullen in de main event van UFC 164 opnieuw tegen elkaar opnemen. De oorspronkelijke tegenstander van Benson Henderson, TJ Grant, heeft zich geblesseerd afgemeld door een hersenschudding. Hierdoor neemt “Showtime” de plek in van Grant voor zijn thuispubliek in Milwaukee.

TJ Grant won zijn laatste vijf gevechten in de UFC lightweight divisie en verdiende hiermee een titelgevecht op UFC 164. Vier weken ervoor zou Pettis oorspronkelijk vechten tegen Jose Aldo voor de UFC featherweight title. Maar doordat Pettis zich geblesseerd moest afmelden ging dat niet door en werd de Amerikaan vervangen door Chan Sung Jung. Hierdoor werd de status van Pettis een vraagteken doordat hij zijn zinnen had gezet op een titelgevecht. Zo maakte hij duidelijk het geen probleem te vinden om Grant te vervangen voor UFC 164, iets wat in het verkeerde keelgat schoot van de Canadees (en veel andere vechters).

Een gevecht tussen Pettis en Josh Thomson leek in de maak via Twitter na een opmerking van “Showtime” in een interview met MMAfighting.com over Thomson en een mogelijk gevecht. De tweets van beide vechters zijn onderhand verwijderd, maar uiteraard niet helemaal vergeten.

Josh Thomson (‏@THEREALPUNK):
@Showtimepettis no reason to tell you who I am twice, I’ll just remind you after I knock your ass out. #UFC166

Anthony Pettis (‏@Showtimepettis):
@THEREALPUNK come on man ok guess ima have to ESPN you!

Josh Thomson ‏(@THEREALPUNK):
@Showtimepettis careful, you won’t see another title shot for years. Your own fans are telling you not to fight me. They’re tryin to save u.

Een datum en plek leek ook al gekozen met UFC 166 in Houston:

Grant liep zijn hersenschudding op tijdens het Braziliaans Jiu-Jitsu, liet hij via Twitter weten. Hierna maakte hij gelijk duidelijk dat er geen complot is. Doordat Pettis vs. Henderson 2 een graag geziene match-up is, wordt er gespeculeerd dat Grant helemaal niet geblesseerd is en dat de UFC hem een pak geld zou hebben betaald om afstand te doen van zijn titelgevecht. Grant wilde snel van deze geruchten af.

Pettis en Henderson vochten al een keer eerder. Op WEC 53, het laatste WEC-event, vochten “Smooth” en “Showtime” om de eer WEC lightweight champion. Pettis won het gevecht in een memorabel gevecht via unanimous decision. Het gevecht werd bekend door de “Showtime-kick” die Pettis raakte. Hiermee verdiende Pettis een direct titelgevecht voor de UFC lightweight titel, maar ging deze uiteindelijk niet door het gelijkspel van Gray Maynard en Frankie Edgar op UFC 125.

Antohny Pettis vocht in zijn eerste gevecht in de UFC tegen Clay Guida op de Ultimate Fighter 13 Finale. Dit gevecht verloor Pettis via decision, waardoor hij geen titelgevecht kreeg. Uiteindelijk verdiende hij alsnog een titelgevecht door overwinningen op Jeremy Stephens, Joe Lauzon en Donald Cerrone.

Henderson vocht een titelgevecht in de UFC bij elkaar door Mark Bocek, Jim Miller en Clay Guida te verslaan. Guida won van Pettis in zijn vorige gevecht en vocht tegen Henderson om een titelgevecht. Henderson won het gevecht via decision en mocht voor de titel vechten tegen Frankie Edgar op UFC 144. Dit gevecht won hij, ook via decision, waarna hij de titel in de directe rematch met Edgar op UFC 150 verdedigde. Hierna verdedigde Henderson zijn titel nog tegen Nate Diaz en Gilbert Melendez.

UFC 164 zal op 31 augustus in de BMO Harris Bradley Center in Milwaukee plaatsvinden. De volledige card ziet er nu als volgt uit:

Benson Henderson vs. Anthony Pettis
Josh Barnett vs. Frank Mir

Clay Guida vs. Chad Mendes
Erik Koch vs. Dustin Poirier

Ben Rothwell vs. Brandon Vera
Gleison Tibau vs. Jamie Varner

Chico Camus vs. Kyung Ho Kang
Nikita Krylov vs. Soa Palelei

Tim Elliott vs. Louis Gaudinot
Derek Brunson vs. Yoel Romero

Magnus Cedenblad vs. Jared Hamman
Pascal Krauss vs. Hyun Gyu Lim

Ryan Couture vs. Quinn Mulhern