UFC 163: Resultaten en discussie

5
587

080313-UFC-163-JOSE-ALDO-CHAN-SUNG-JIN-DC-PI_20130804014151521_660_320

Een gevecht in Rio de Janeiro Brazilië belooft altijd veel goeds. Over het algemeen een geweldig publiek, goede vechters en veel finishes. Nou werden we ook vannacht niet teleurgesteld met een aantal verassende finishes.

Lyoto Machida vs. Phil Davis
Van te voren was het niet duidelijk of dit nou een topgevecht zou zijn of niet. Hoe lang zou het gevecht staande blijven? Zou Phil Davis in Machida’s buurt kunnen komen? Of zou Phil Davis zichzelf stuklopen zoals Bader dat destijds deed?
Wat vooral opviel was Phil Davis zijn goede voetenwerk. Machida, zoals altijd, zorgde voor veel counter-striking en hield Davis op het verkeerde been. Laat in de eerste en tweede ronde scoorde Davis een take-down om de rondes goed af te sluiten. Opvallend wel was Machida’s take-down defence. Hij staat niet voor niets bekend om zijn sumo achtergrond en dat liet hij zien in deze fight. Davis krijgt menig UFC fighter gemakkelijk naar de grond maar Machida kon het veelal staande houden. Toch waren waarschijnlijk de late take-downs telkens net voldoende om de scheidsrechters naar Davis’ zijn kant te halen en hij won de match uiteindelijk met een unanimous decision.
Phil Davis verslaat Lyoto Machida via unanimous decision

Jose Aldo vs. Chan-Sung Jung
De main event waar we allemaal op zaten te wachten. Zou Jose Aldo korte metten maken met de ‘Korean Zombie’ of zou de zombie opgewassen zijn tegen elke vorm van Aldo’s striking?
Chan-Sung Jung stond zeker zijn mannetje. Her en der raakte hij Aldo met een paar flinke stoten en leek soms zelfs bloed te ruiken. Aldo was vrij rustig en viel alleen aan, zoals hij vaker doet, met snoei harde strikes. Opvallend was dat er geen legkicks gegeven werden. Aldo, die bekend staat om zijn legkicks, trapte bij zijn eerste poging op de knie van Chan-Sung Jung en dat voelde niet goed. Hij dacht hem gebroken te hebben maar hier is nog geen duidelijkheid over. Het verklaard wel zijn rustige tempo. Het leek er, later in het gevecht, op alsof chan-Sung Jung nog wel een kans zou maken toen Aldo wat moe leek te worden. Chan-Sung Jung probeerde met een flinke hoek in ronde 4 het gevecht een andere kant op te krijgen en dat lukte. Echter wel in zijn nadeel want bij het raken van de stoot schoot zijn arm uit de kom. Zeer pijnlijk en de held probeerde hem nog even zelf goed te zetten. Een arm uit de kom is helaas een dusdanige aanval op de pijnprikkels dat toen Aldo Chan-Sung Jung naar de grond werkte en erop los sloeg het afgelopen was. Chan-Sung Jung kon zich niet meer verdedigen en Aldo blijft champion met een record van 23-1. Misschien een rematch anyone?
Jose Aldo verslaat Chan-Sung Jung via TKO in ronde 4

De volledige resultaten:
Main Card:
Jose Aldo verslaat Chan Sung Jung via fourth-round TKO
Phil Davis verslaat Lyoto Machida via unanimous decision
Cezar Ferreira verslaat Thiago Santos via submission (guillotine)
Thales Leites verslaat Tom Watson via unanimous decision
John Lineker verslaat Jose Maria via second-round TKO

Prelims op FX:
Anthony Perosh verslaat Vinny Magalhaes via first-round KO
Amanda Nunes verslaat Sheila Gaff via first-round TKO
Sergio Moraes verslaat Neil Magny via submission (triangle choke)
Ian McCall verslaat Iliarde Santos via unanimous decision

Prelims op Facebook/Youtube:
Rani Yahya verslaat Josh Clopton via unanimous decision
Francimar Barroso verslaat Ednaldo Oliveira via unanimous decision
Viscardi Andrade verslaat Bristol Marunde via first-round TKO

Andere hoogtepunten/dieptepunten
– Anthony Perosh werd in zijn vorige fight out geknockt in 7 seconden door Ryan Jimmo. Dit keer stonden de knock-out goden aan zijn kant en knockte hij zelf Vinny Magalhaes out in 9 seconden!

– Cezar Ferreira wat een talent!

– De nieuwe octagon-girl..! D:

Bonus awards goed voor 50.000 dollar:
Fight of the Night: Ian McCall vs. Iliarde Santos
Knockout of the Night: Anthony Perosh
Submission of the Night: Sergio Moraes

5 COMMENTS

 1. Was vermakelijk maar zal niet de boeken in gaan als het meest fantastische evenement ooit! De Champ kon niet losgaan vanwege z’n voet maar was toch, zoals verwacht, dominant en ik vond de upset van Davis wel interessant. Ik vond het niet compleet vreemd maar velen denken daar anders over

  • Wat mij opvalt is vooral het commentaar van Brian Stann. Die man praat teveel vanuit zijn persoonlijke voorkeur. Dat werd erg duidelijk bij het gevecht Machida en Davis.Hij zag alleen maar kicks en punches die aankwamen van Machida terwijl in die eerste ronde Davis gewoon de eerste 2 minuten veel meer scoort. Dus in de eerste ronde zegt hij dat Machida significant meer klappen geeft en vervolgens praat hij dat weer recht in de 2e ronde door de eerste ronde een gelijkopgaande ronde te noemen. Ik snap dat je niet neutraal en objectief kunt zijn, maar Brian is juist het tegenovergestelde. Heb me er zwaar aan geirriteerd 😛

 2. Jose Aldo is altijd een plezier om te zien vechten.
  Hier nog een interessante tweet van Dana:
  Dana White @danawhite 3 augustus
  Wow!!! I had Machida winning all 3 rds but that’s what happens when u leave it up to the judges!
  Ik ben benieuwd of Davis nu de volgende zal zijn voor een Shot At The Title. Of zal hij eerst nog eens moeten vechten, Mousasi misschien?