Robert Drysdale maakt UFC-debuut op UFC 163

0
493

Robert Drysdale

UFC 163 zal het podium worden van het UFC-debuut van grappling expert Robert Drysdale. Coach van o.a. Frank Mir, Forrest Griffin en Dan Hardy is 6-0 met zes submissions in de eerste ronde en zal tegen de trainingspartner van Junior dos Santos, Ednaldo Oliveira, proberen om 7-0 te worden. Dit meldt Las Vegas review-joural en is door de UFC geretweet.

De Amerikaan heeft een groot deel van zijn jeugd in Brazilië doorgebracht en begon in 2010 met professioneel MMA. Daarvoor werd hij meervoudig kampioen in grappling en opende hij zij eigen Braziliaans Jiu-Jitsu academy genaamd “Drysdale Jiu-Jitsu” in Las Vegas. Ednaldo Oliveira zal op UFC 163 voor het eerst vechten op light heavyweight. Op UFC 142 vocht Oliveira voor het laatst in zijn UFC-debuut tegen Gabriel Gonzaga. “Napao” won toen vrij simpel via rear-naked choke in de eerste ronde van de lange Braziliaan (2.01 meter).

Guilherme Cruz van Tatame Magazine tweette onlangs de volledige fight card. Hierbij is het gevecht tussen Bristol Marunde en Viscardi Andrade bijgekomen.