UFC 162: Resultaten en discussie

9
743

UFC 162 Weidman Silva
Holy sh*t… Wat een event. Weer genoeg om over te praten na zo’n een memorabel event. Er waren goede gevechten, knockouts en upsets. Van de elf gevechten eindigden er zes in een KO of TKO, maar waar iedereen het uiteraard over zal hebben is de main event. Hoewel de co-main event tussen Frankie Edgar en Charles Oliveira de show leek te stelen, was het uiteindelijk Chris Weidman die alle ogen op zich kreeg.

Frankie Edgar vs. Charles Oliveira
Vanaf het begin van het gevecht was er veel beweging. Na een kleine vijftien seconde was het Edgar die de eerste schade deed met een harde rechterstoot. Oliveira ging hierdoor gelijk voor de takedown, maar Edgar kon dit makkelijk overnemen en in de half guard komen. Oliveira kon ontsnappen door een aanval te doen op de benen van Edgar en via de kooi. Oliveira liet duidelijk zien niet bang te zijn om met Edgar op de grond te vechten door hem zijn guard te trekken. Na weinig actie in de guard ontsnapte Edgar en stonden beide vechters weer. “Do Bronx” zat beter in het gevecht dan Edgar en kwam het meeste naar voren. Met zijn lengte, thai clinch en trappen kon hij schade doen en de ronde naar zich toe trekken. Edgar kwam moeilijk in zijn spel doordat hij zijn ritme kon komen. Met nog twintig seconde te gaan in de eerste ronde kwam Edgar alsnog in de guard van Oliveira, maar kon hij niet veel schade doen.

De tweede ronde begon hetzelfde met Edgar die moeilijk in zijn spel kwam. Oliveira kon de takedown van Edgar tegenhouden en bepalen waar het gevecht plaatsvond. Met nog drie minuten te gaan kon “The Answer” een takedown scoren en ground-and-pound doen. Hoewel Oliveira op zijn rug lag, kon hij alsnog veel schade doen met ellebogen. Na een minuut stonden beide vechters weer op en kwam Edgar beter in het gevecht. Het hoge tempo werd vastgehouden en in de laatste halve minuut ging het nog iets omhoog. Edgar duwde de Braziliaan tegen de kooi en deed een harde takedown, maar kwam wel in een guillotine choke van Oliveira. Edgar was (nog) niet in groot gevaar en de ronde werd beëindigd.

De derde begon en opnieuw was het tempo hoog van het startsignaal. Edgar begon sterker dan Oliveira en kon goed stoten uitdelen. Oliveira kwam er iets later weer in en het gevecht ging weer gelijk op na anderhalf minuut in de laatste ronde. Het tempo was hoog en beide vechters deelden harde trappen en stoten uit wat resulteerde in een goed en leuk gevecht om te zien. Met nog twee minuten leek Edgar goed door te komen en leek Oliveira te wankelen. Edgar bleef harde stoten uitdelen, maar de Braziliaan ging niet neer. In de laatste minuut belandde het gevecht opnieuw in de guard van Oliveira. Edgar kon daar nog veel schade uitdelen met harde ground-and-pound, waardoor hij de ronde en het gevecht naar zich leek toe te trekken. Het gevecht werd beëindigd en het publiek gaf de vechters een staande ovatie.
Frankie Edgar verslaat Charles Oliveira via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)

Anderson Silva vs. Chris Weidman
De eerste 25 seconden van het gevecht was het normale analyseren van Silva. Hij analyseerde Weidman en de reacties van hem. Weidman liet zich niet gek maken en ging gelijk voor een takedown. De All-American kreeg Silva met wat moeite op zijn rug ging vanaf half guard gelijk aan het werk met ground-and-pound. Silva verdedigde en kon Weidman in de guard krijgen. Weidman ging staan en moest de upkicks van Silva ontwijken. Na wat stoten richting Silva ging Weidman voor de kneebar. Silva verdedigde zich hieruit waarna hij ook een heel hook poging van Weidman ontweek. Het gevecht ging staand verder Silva leek gewaarschuwd door de viermalig All-American worstelaar van Hofstra. Silva deed zijn handen laag, zoals we het wel vaker zien, en liet Weidman komen. Weidman drukte Silva tegen de kooi aan, maar Silva ontsnapte snel. Silva daagde Weidman uit om opnieuw tegen de kooi aan te staan, zoals hij dat ook deed tegen Stephan Bonnar op UFC 153. Silva bleef relaxed terwijl Weidman hem tegen de kooi zette. Silva werkte hem weer van zich af en liet zijn tegenstander weer komen. Met zijn handen in zijn zij leek hij Weidman weer te laten komen, maar dit keer reageerde hij wel met een paar strikes. Opnieuw ging Silva met zijn handen in zijn zij staan en speelde hij een spelletje met Weidman. Silva viel nog aan met een paar trappen naar het hoofd en been van Weidman, maar was vooral bezig met zijn eigen spelletje. Weidman reageerde wel, maar kon geen echte schade toebrengen aan Silva. De Braziliaan moest erom lachen en ging uitdagend verder. Zo liet Silva zich expres raken door Weidman en hoopte hij op een uitdaging. Gekkigheid…

Tussen de eerste en tweede ronde door bleef Silva Weidman opstoken om echt te komen. Silva’s hoek probeerde Silva te kalmeren, terwijl Ray Longo, striking coach van Weidman, duidelijk was tegen zij pupil: ‘punch a hole in his f*cking chest’. Het uitdagen van Silva ging desondanks door. Weidman raakte Silva af en toe, maar Silva deed hier erg lacherig over en reageerde theatraal. Een takedown poging werd simpel ontweken en Silva had nog meer woorden voor zijn tegenstander. Op het moment dat Silva eindelijk begon te vechten, maakte hij er na een stoot van Weidman een zooitje van. Met zijn handen laag, voeten op de grond en kin in de lucht liet hij Weidman komen die wild aan het zwaaien was met stoten. Drie stoten kon hij nog ontwijken maar een vierde stoot, een linker hoek, vloerde de kampioen. Weidman capituleerde snel met ground-and-pound, maar Silva was al knockout en Herb Dean maakte er een einde aan.
Chris Weidman verslaat Anderson Silva via KO, 1:18 in de tweede ronde


De volledige resultaten:
Main Card:
Chris Weidman verslaat Anderson Silva via KO in de tweede ronde
Frankie Edgar verslaat Charles Oliveira via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)
Tim Kennedy verslaat Roger Gracie via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)
Mark Munoz verslaat Tim Boetsch via unanimous decision (30-26, 30-27, 29-28)
Cub Swanson verslaat Dennis Siver via TKO in de derde ronde

Prelims op FX:
Andrew Craig verslaat Chris Leben via split decision (29-28, 28-29, 30-27)
Norman Parke verslaat Kazuki Tokudome via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)
Gabriel Gonzaga verslaat Dave Herman via TKO in de eerste ronde
Edson Barboza verslaat Rafaello Oliveira via TKO in de tweede ronde

Prelims op Facebook/Youtube/UFC.com:
Brian Melancon verslaat Seth Baczynski via TKO in de eerste ronde
Mike Pierce verslaat David Mitchell via TKO in de tweede ronde

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Wat een power zit er in die handen van Mike Pierce.

Zoals Joe Rogan al zei, waarom deed Kim Winslow, de kleinste scheidsrechter van allemaal, het gevecht van Dave Herman (242 pond) en Gabriel Gonzaga (262 pond)?

Edson Barboza’s trappen naar het been, ouchie…

Cub Swanson is een genot om te zien vechten.

Dit is alweer de zevende ‘Fight of the Night’ award voor Frankie Edgar. Iemand tegen Edgar vs. Swanson?

Enig idee wat Silva bedoelde in zijn post-fight interview? Is hij moe? Is hij klaar met vechten? Wil hij naar light heavyweight? Komt er een rematch? Zal er ooit nog een superfight plaatsvinden? Zal Silva spijt hebben van zijn manier van vechten? Genoeg vragen zonder antwoorden.

Wat wel bekend is, is dat Chris Weidman de nieuwe UFC middleweight kampioen is. Voor de liefhebbers is hier nog een gifje:

Nieuwe camera’s in de hoeken van de octagons, goede toevoeging.

De Brazilianen waren erg dominant de afgelopen paar events, maar dit event was een mindere voor de Zuid-Amerikanen. Vier Brazilianen verloren, terwijl er maar één won in Gabriel Gonzaga. Uiteraard is Edson Barboza niet meegerekend, aangezien hij het tegen een landgenoot, Rafaello Oliveira opnam.

Bonus awards goed voor 50.000 dollar:
Knockout of The Night: Chris Weidman
Submission of the night: geen submissions
Fight of The Night: Frankie Edgar vs. Charles Oliveira, Cub Swanson vs. Dennis Siver

9 COMMENTS

 1. Wat een geweldig event !! Ik stond meer voor de tv dan dat ik er voor zat. En toen Weidman won! Wat een feest !!!
  Ik vond Silva wel een beetje stom doen tijdens zijn gevecht (had wel entertainment) Maar ik ben erg benieuwd naar de gevechten die Silva nu tegemoet gaat komen!
  Misschien kunnen we nu fighters tegen Anderson zien waar we normaal niet op durfde te hopen…

 2. Ik zou helemaal niet blij zijn als Weidman fan en als ik Weidman was. Hij heeft de belt zo wat cadeau gekregen. Ik ben een fan van Silva’s vechtkunst maar ik vind het jammer dat hij niet gewoon vecht. Aan de andere kant. De man lijkt geen competitie te hebben en volgens mij trekt hij het gewoon niet meer. N.a.v wat ik gisteren gezien heb denk ik dat zelfs Jon Jones niet op kan tegen Silva, als hij alles geeft. Wie ben ik om iemand te veroordelen die zeven jaar lang onder druk staat als kampioen maar ik vind het wel jammer dat hij het zo weggeeft. Het is niet fair naar de fans en Weidman. Of het een fix is weet ik niet. Dat wil ik eigenlijk niet geloven maar je weet maar nooit. En ik zit alleen te wachten op een remix als Silva besluit te gaan vechten. Maar eigenlijk betekent dat volgens mij dat Weidman geen schijn van kans heeft.

  • Hoezo niet blij. Hoe mooi is het om een unbeatable champ te KOen en nog wel doordat hij zo als een clown geen respect voor je heeft. Mooier kan toch niet! Ik bedoel het toont maar weer aan dat als je arrogant bent en geen respect hebt voor de andere vechter je KO kan gaan. Na Overeem nu dus ook Silva die een harde les leert zo. Ik denk persoonlijk dat Silva met pensioen gaat.

   • Frans  Ik zou niet blij zijn omdat in mijn ogen Silva niet op zijn kunnen heeft gevochten. Ik had na het gevecht het idee dat als Silva had gewild had hij het kunnen winnen. Ik was helemaal niet zo overtuigd van Weidman dominantie op de grond. Tenminste niet wat ik had verwacht en je zag later dat als Silva wilt dan kan hij blijven staan. Maar gelukkig komt de rematch en ik hoop dat er beter gevochten wordt. May the best man win!

 3. Ik ben ontzettend fan van de vechter Silva mat een waardeloze vent is hij daarnaast zeg. Door die veelste cocky attitude word ie gewoon geKOd terwijl ik het idee heb dat als hij er vol voor was gegaan hij gewoon weer de belt had kunnen behouden. 
  Hij toont ook met zijn negatieve houding tegenover de rematch dat hij de sport totaal niet meer serieus neemt. Als je zolang onafgebroken kampioen bent geweest ben je het gewoon verplicht aan alle mensen die hem steunen, fans, sponsors en de UFC zelf om een rematch te accepteren. Ik kan me ook niet voorstellen dat Dana White blij is met de houding van Anderson. Ik hoop van harte dat er een rematch en ik hoop dat ie ditmaal zichzelf 100% geeft maar dat is schijnbaar teveel gevraagd van een topsporter…

 4. Haha net nog eens de main event bekeken en moet toch zeggen dat Weidman het goed gedaan heeft. Ronde 1 was voor hem en Silva kon eigenlijk niet veel inbrengen op de grond (hier maakt hij zelf overigens ook geen geheim van). Toen besloot hij te gaan clownen wat altijd wel erg goed werkt en het leek ook effect te hebben op Weidman die wel deels bevroor. Maar dan bij een stoot doen alsof je out gaat en dan vervolgens echt out geknocked worden is wel ernstig haha. Hoe bizar is het? Sinds ik fan ben is Silva altijd champ geweest, dus dit is even wennen. Rematch hoeft van mij niet hoewel ik denk dat Weidman weer zal winnen en dit geen lucky shot was.