UFC 160 voegt Maynard vs. Grant en Trujilo vs. Nurmagomedov toe

1
652

UFC 160 krijgt steeds meer vorm. Nadat als eerst de main event en co-main event gemaakt zijn en kort geleden daar nog Bader vs. Teixeira en Cerrone vs. Noons bij kwamen, heeft de UFC nu nog twee gevechten aan de card toegevoegd. Gray Maynard zal het gaan opnemen tegen TJ Grant, terwijl Blackzilian Abel Trujillo het zal gaan opnemen tegen de Rus Khabib Nurmagomedov.

Gray Maynard lijkt nog altijd dicht bij een titelgevecht. In zijn laatste gevecht won hij van Clay Guida en zou hij het op UFC 155 opnemen tegen Joe Lauzon, maar moest voor dat gevecht afzeggen vanwege een knieblessure die uiteindelijk een operatie nodig had. Ondanks de lange afwezigheid staat hij nog altijd hoog op plaats nummer 3 in de UFC rankings. Maynard overweeg om naar featherweight te gaan, maar maakte daarna bekend alleen naar 145 te gaan als hij tegen Frankie Edgar mag vechten.

TJ Grant staat op nummer 7 in de UFC rankings en won zijn laatste vier gevechten. Grant verloor op UFC 124 van Ricardo Almeida, waarna hij naar een gewichtsklasse lichter is gaan vechten. Op 155 won hij tot nu toe al zijn gevechten met als hoogtepunt zijn laatste gevecht tegen Matt Wiman die hij versloeg via TKO in de eerste ronde. Dit was de tweede keer dat Wiman gestopt werd in zijn loopbaan.

Abel Trujillo maakte op UFC on FOX 5 een indrukwekkend UFC debuut. Op de undercard nam hij het op tegen worstelaar Marcus LeVesseur en kon hierbij de vele takedown pogingen ontwijken en het gevecht overnemen. In de tweede ronde maakte hij een einde aan het gevecht via knieën naar het lichaam. Tegenstander Nurmagomedov is 19-0 met drie gevechten in de UFC. In zijn laatste gevecht won hij van Thiago Tavares via knockout in de eerste ronde. Later werd bekend dat zijn tegenstander gebruik heeft gemaakt van Drostanolone.

UFC 160 zal plaatsvinden op 25 mei in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas. Dit zal het jaarlijkse UFC ‘memorial day weekend’ event zijn. In de main event zal Cain Velasquez de UFC heavyweight championship verdedigen tegen Antonio “Big Foot” Silva. In de co-main event zal Alistair Overeem het opnemen tegen Junior dos Santos.

1 COMMENT