UFC 160: Velasquez vs. Big Foot 2, Overeem vs. Dos Santos co-main

5
661

Antonio “Big Foot” zal het voor de tweede keer tegen Cain Velasquez opnemen. Een jaar na dato zullen de zwaargewichten in de main event staan van UFC 160, 25 mei in Las Vegas. Alistair Overeem en Junior Dos Santos zullen in de co-main event staan tijdens het jaarlijkse UFC ‘memorial day weekend’ event. Ariel Helwani heeft tijdens UFC Tonight vertelt dat Dana White in Ierland de twee gevechten heeft bevestigd.

Op UFC 146 vochten Velasquez en Silva al een keer en kon het ongeveer niet slechter voor de Braziliaan. 3,5 minuut sloeg de Amerikaan in op “Big Foot” voordat de scheidsrechter een einde maakte aan het bloedige gevecht. Toen was het in de co-main event tijdens de all-heavyweight card nadat Silva een vervanger was voor Frank Mir, die het opnam tegen Junior dos Santos voor de UFC heavyweight title.

Silva won zijn titelgevecht door op UFC 156 Alistair Overeem knockout te slaan. Nadat hij twee ronde had verloren sloeg hij de Nederlander vroeg in de derde ronde knockout, hoewel het in de boeken staat als TKO. Daarvoor won hij in oktober op UFC on FX 5 van Travis Browne via KO in de eerste ronde. Cain Velasquez won op UFC 155 de titel van Junior dos Santos en zal deze tegen Silva voor het eerst verdedigen. In de main event van UFC 155 won hij van “Cigano” via een overtuigende unanimous decision.

Overeem en Dos Santos waren oorspronkelijk tegenover elkaar gezet in de main event van UFC 146 voor de UFC heavyweight title. De Nederlander zou toen mogen vechten voor de titel van Dos Santos, maar werd van de card gehaald nadat hij geschorst werd. Sindsdien hebben de zwaargewichten het één en ander tegen elkaar gezegd en is het sindsdien uitgegroeid tot een ware grudgematch. Overeem verloor van “Big Foot” en zag daardoor een titelgevecht met Cain Velasquez in rook opgaan, terwijl Dos Santos zijn titel verloor aan de Amerikaan, waarna een gevecht tussen de kemphanen een ‘easy sale’ lijkt.

Of dit weer een all-heavyweight card zal worden is nog niet bekend. De vorige editie verkocht ruim 500.000 keer en werd bestempelt als een groot succes. In totaal was er 21:50 aan vechttijd op de main card met vier (T)KO’s en een submission van Stefan Struve als resultaat.

5 COMMENTS

  1. JDS vs Overeem lijkt me een heel goed gevecht. Overeem kan het zich nu niet veroorloven om te relaxed te zijn en ik denk dat dat gaat resulteren in een mooi gevecht.

    Velasquez vs Silva daarin tegen…. ik weet niet wat de UFC aan het doen is, maar erg positief is het niet. Laten we Silva zijn prestaties in de UFC eens bekijken. Gevecht 1: hij wordt verrot geslagen door Velasquez. Gevecht 2: Browne raakt geblesseerd en het feit dat Silva wint had niets met goede vechtprestaties te maken. Gevecht 3: Overeem vecht alsof hij tegenover een kleuter staat, domineert nog steeds de eerste 2 rondes en wordt dan uiteindelijk afgestraft op zijn houding en verliest.

    Klinkt dit nou echt als de CV van iemand die een titelshot krijgt?