UFC 159 main card lijkt compleet

1
677

Binnen 24 uur lijkt de UFC de volle main card van UFC 159 gemaakt te hebben. Het was al een langere tijd bekend dat TUF 17 coaches Jon Jones en Chael Sonnen het tegen elkaar zouden opnemen in de main event, nu zijn daar vier gevechten bijgekomen die de main card compleet maken.

De co-main event zal gaan tussen middleweights Alan Belcher en Michael Bisping. Deze twee lijken te strijden om een plek in de top van de middleweight divisie te houden. Belcher verloor op UFC 155 van Yushin Okami via unanimous decision, terwijl “The Count” verloor via TKO in de tweede ronde van Vitor Belfort op UFC on FX 7. Hoewel de winnaar nog kans lijkt te hebben om ooit een titelgevecht te krijgen zal de verliezer vrijwel opnieuw moeten beginnen.

Ook zullen er een paar zwaargewichten op de card verschijnen met Cheick Kongo en Roy Nelson. Kongo zal voor het eerst sinds UFC 149 weer in de octagon stappen. Toen won hij van Shawn Jordan via unanimous decision. Na het gevecht werd duidelijk dat de Fransman erg veel last had van een schouderblessure. Nelson vocht voor het laatst op de TUF 16 finale tegen Matt Mitrione. Die versloeg hij vrij snel in de eerste ronde via TKO. Oorspronkelijk zou “Big Country” het opnemen tegen zijn concurrent op de show, Shane Carwin, maar die moest afzeggen vanwege een blessure.

Pat Healy zal op UFC 159 zijn twee gevecht UFC vechten tegen Jim Miller. Op UFC Fight Night 6 in 2006 vocht hij voor het eerst in de octagon. Toen verloor hij van Anthony Torres via rear naked choke in de eerste ronde. Zeven jaar later lijkt hij in erg belangrijk gevecht voor de UFC lightweight divisie te gaan vechten. Healy won op het laatste Strikeforce event van Kurt Holobaugh via unanimous decision, maar was oorspronkelijk in training voor Strikeforce lightweight champion Gilbert Melendez. Melendez moest echter afzeggen vanwege een blessure, waardoor Healy geen titelgevecht heeft kunnen krijgen. Een overwinning op Jim Miller zal Healy wel dichterbij een gevecht te brengen voor de UFC lightweight title en dus mogelijk alsnog een gevecht met “El Nino”. Miller won op UFC 155 van Joe Lauzon in een ‘Fight of the Year 2012’ kandidaat. Hoewel hij 2-2 is in zijn laatste vier gevecht verloor hij van UFC lightweight champion Benson Henderson en de vorige top contender Nate Diaz. Beide verdienden hun titelgevecht na een overwinning op de vechter uit New Jersey.

Zoals verwacht gaan Phil Davis en Vinny Magalhaes het ook tegen elkaar opnemen. De light heavyweights liggen al een paar maanden in de clinch met elkaar en lijken met een gevecht eindelijk te hebben gekregen wat ze al een tijd willen. De wereldkampioen jiu-jitsu tegen de NCAA Division 1 wrestler lijken voor een interessant gevecht te gaan zorgen qua stijlen.

UFC 159: Jones vs. Sonnen zal op 27 april in de Prudential Centre in Newark, New Jersey plaatsvinden.

1 COMMENT