UFC 158 in Montreal

1
506

Degene die het de TUF 16 finale zagen en de afgelopen dagen het nieuws in de gaten hebben gehouden weten dat het al eindelijk officieel is: Nick Diaz zal het (eindelijk) gaan opnemen tegen Georges St-Pierre. Dit zal de main event zijn van een event die veel zal betekenen voor de UFC welterweight divisie. In Montreal zullen op 16 maart ook Jonhy Hendricks en Jake Ellenberger tegen elkaar opnemen en Rory MacDonald neem het voor de tweede keer tegen Carlos Condit op.

Dana White verklapte het al na UFC 154 dat St-Pierre en Diaz het tegen elkaar zouden gaan opnemen. De welterweights zouden het al twee keer eerder tegen elkaar opnemen, UFC 137 en UFC 143, maar door het blessureleed die St-Pierre de laatste tijd te verduren heeft gekregen gingen die gevechten niet door. Een derde keer was ook mogelijk, maar Diaz verloor toen op UFC 143 van Carlos Condit voor de interim UFC welterweight championship.

Condit verloor van de huidige kampioen op UFC 154 en werd drie weken later uitgedaagd door Rory MacDonald. MacDonald won van BJ Penn op UFC on FOX 5, nadat hij Penn ook had uitgedaagd, en vroeg in het interview met Joe Rogan na zijn overwinning gelijk om een rematch met Condit. Op UFC 115 vochten de Amerikaan en Canadees tegen elkaar in Vancouver. MacDonald was toen nog maar 20 jaar en leek op weg om er een overwinning via decision uit te slepen, maar Condit maakte zijn tegenstander met nog maar zeven seconde te gaan. Dit is nog steeds de enige verliespartij van MacDonald.

De matchup tussen Diaz en St-Pierre is tegen het zere been van een persoon: Johny Hendricks. In de co-main event sloeg hij Martin Kampmann knockout in de openingsminuut van het gevecht. Beloofd was dat hij hiermee een titelgevecht had verdiend, maar Diaz heeft de voorkeur gekregen boven hem. Op The MMA hour van vorige week maandag uitte Hendricks al zijn frustratie over GSP. Ellenberger vroeg om het gevecht met Hendricks en kreeg deze ook.

Er stond ook een rematch tussen Alessio Sakara en Patrick Cote van UFC 154 op de planning maar door een blessure aan de Italiaan gaat deze niet door. Vervolgens heeft “The Predator” besloten om een gewichtsklasse omlaag te gaan naar welterweight.

1 COMMENT