UFC 157: Resultaten en discussie

14
662


Geschiedenis is geschreven in de UFC. In de Honda Center vond UFC 157 plaats met voor het eerst twee vrouwen op de card, in de main event om precies te zijn. Naast de vrouwen was er ook een sterke card gebouwd met mannen die ook grotendeels de verwachtingen waar wisten te maken. Vijf van de twaalf gevechten eindigden voor het eindsignaal met een paar erg goede submissions. Uiteindelijk zou het uiteraard de avond worden van de vrouwen in de main event met een einde die waarschijnlijk door velen is voorspeld.

Dan Henderson vs. Lyoto Machida
De eerste ronde werd, zoals een normaal gevecht van Machida, een voelproces. Beide vechters gooiden niet veel strikes waardoor het niet de leukste ronde werd. Henderson gooide veel legkicks en probeerde af en toe zijn bekende stoten te plaatsen, maar het zou Machida niet bang maken. In de laatste 20 seconde kon “The Dragon” nog een takedown doen waardoor hij waarschijnlijk de ronde won. In de tweede ronde ging “Hendo” door met legkicks, maar meerdere pogingen van Henderson om het hoofd te raken van zijn tegenstander werden echter ontweken door “The Dragon”. Machida kon punten scoren door meerdere trappen waarop Henderson moeilijk antwoord kon geven door de snelle bewegingen van de Braziliaan. De ronde bleef close met een kleine opleving van de Amerikaan om alsnog de ronde naar zich toe te trekken. Henderson liet zijn frustratie tonen na de tweede ronde. In de slotronde begon Henderson weer actief, maar kon geen echte schade maken bij Henderson. Na iets meer succes had de opleving succes met een takedown waardoor hij in de guard terecht kwam. Vanaf de guard zou Machida vooral vasthouden en kon Henderson een paar strikes plaatsen tegen het lichaam van zijn tegenstander. Na iets meer dan een anderhalf minuut belandde het gevecht weer staand. Met nog 1:45 te gaan in het gevecht leek de actie erop. Machida kon nog een frontkick plaatsen, zoals hij dat ook deed tegen Randy Couture op UFC 129, maar Henderson liet niets merken. Hierna zouden nog pogingen tot schade gedaan worden, maar de actie was eruit. Een teleurstellend gevecht eindigde in een split decision overwinning voor de Braziliaan met een, mogelijk, titelgevecht als prijs.
Lyoto Machida verslaat Dan Henderson via split decision (29-28, 28-29, 29-28)

Ronda Rousey vs. Liz Carmouche
5 ronde stond er gepland voor het eerste gevecht tussen vrouwen in de UFC. Hoewel velen dachten Rousey het weer snel zou winnen via een armbar in de eerste minuut was het Carmouche echter die de eerste poging tot een submission deed. Rousey ging snel voor de clinch tegen de kooi waarna ze het naar de grond bracht. Vanaf hier kon Carmouche naar de rug van Rousey gaan en snel een poging tot een verwurging doen die heel diep leek. Een enorme upset leek in de maak, Rousey werkte “girl-rilla” snel van zich af. Rousey kon weer in controle komen waarna ze aan het werk ging met ground and pound. Carmouche bleef verdedigen en bleef voor een sweep gaan. Rousey counterde een sweep waardoor ze in armbar positie kon komen. Carmouche verdedigde goed en lang met haar armen en rollen, maar met nog elf seconde te gaan kon Rousey toch te armbar krijgen. Carmouche tikte af waardoor Rousey voor de zevende keer in haar professionele loopbaan won door een armbar en zich nog steeds de eerste UFC womens bantamweight champion mag noemen.
Ronda Rousey verslaat Liz Carmouche via submission (armbar), 4:49 in de eerste ronde

De volledige resultaten:
Main Card:
Ronda Rousey verslaat Liz Carmouche via submission (armbar) in de eerste ronde
Lyoto Machida verslaat Dan Henderson via split decision (29-28, 28-29, 29-28)
Urijah Faber verslaat Ivan Menjivar via submission (rear-naked choke) in de eerste ronde
Court McGee verslaat Josh Neer via unanimous decision (3X 30-27)
Robbie Lawler verslaat Josh Koscheck via TKO in de eerste ronde

Prelims op FX:
Bredan Schaub verslaat Lavar Johnson via unanimous decision (3X 30-27)
Michael Chiesa verslaat Anton Kuivanen via submission (rear-naked choke) in de tweede ronde
Dennis Bermudez verslaat Matt Grice via split decision (29-28, 28-29, 29-28)
Sam Stout verslaat Caros Fodor via split decision (29-28, 28-29, 29-28)

Prelims op Facebook:
Kenny Robertson verslaat Brock Jardine via submission (kneebar) in de eerste ronde
Neil Magny verslaat Jon Manley via unanimous decision (2x 30-27, 1X 29-28)
Nah-Shon Burrell verslaat Yuri Villefort via unanimous decision (2X 29-28, 1X 30-27)

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Wat een strijd tussen Bermudez en Grice!

Bredan Schaub verslaat Lavar Johnson via unanimous decision, wie had dat vooraf voorspeld?

Stopte Herb Dean het gevecht tussen Lawler en Koscheck te vroeg?

En was de beslissing van Henderson vs. Machida goed?

Josh Neer wordt niet voor niets ‘de derde Diaz broer’ genoemd.

Belofte maakt schuld voor Chael Sonnen
http://youtu.be/iZj189MZp6c

http://youtu.be/_1THM6JP4jI

Hoorde iedereen het gejuich van alle vrouwen tijdens de main event?

Bonus awards goed voor 50.000 dollar:
Fight of the Night: Dennis Bermudez vs Matt Grice
Knockout of the Night: Robbie Lawler
Submission of the Night: Kenny Robertson

14 COMMENTS

 1. Heb de gevechten vandaag terug gekeken, en wil beginnen met het gevecht van Koscheck.
  Herb Dean stopte het gevecht te vroeg! Uiteindelijk was het de enigste partij waar een (tko) gescoord is.
  Dus keuze tot Knockout of the Night was er niet.
  Er jammer want ik vond het een leuke partij die nog wel even door mocht gaan.

  Michael Chiesa zoals verwacht 🙂 niets meer niets minder.

  Ik (door internet gevonden) Look alike van Liz, Urijah Faber fight was interessant! Ivan heeft naar mijn mening niet helemaal laten zien wat hij kon.

  En dan Machida vs Handerson. Ik ben groot fan van beide, maar onder het gevecht door begon ik steeds meer naar Machida’s kant op te gaan. In de hoop dat een front kick KO overtuigt te zijn van mijn keuze.
  Na het gevecht wist ik ook niet goed wat ik er van moest denken.
  MMA heet niet voor niets Mixed MA, en je kunt het oneerlijk vinden of niet. Maar dat is het spelletje die Machida goed speelt.

  Krijgt hij een title fight? En zal dit tegen Cheal of Jones zijn?

  Ronda Rousey vs Liz Carmouche was een leuke partij om naar te kijken!
  Rousey haar judo technieken waren duidelijk te zien in deze pot + uiteraard een Armbar.
  Op naar haar volgende armbar overwinning..

 2. Fight tussen Koscheck en Lawlor idd te vroeg gestopt, er waren slechts 5 clean shots geland op Koscheck toen het al gestopt werd. Dat is iets te vroeg, maar ik denk dat het makkelijk het dubbele tot 3voudige daarvan had geworden in de 5 sec die zouden volgen.

  De baardmannen doen het verder weer goed in de UFC 🙂 Altijd grappig zulke cavemannen te zien vechten.

  Knappe prestatie van Urijah Faber 2x op 1 avond te vechten tegen goede mensen. Mooie score 1 win en 1 verlies (armbar) van hem 🙂

  Ik ben helemaal klaar met fights als die van Machida en Hendo. Ik snap het gevaar heus wel, het is lastig om erin te gaan als je zo hard op je bek kunt gaan. Maar kom op, als je in de 3e ronde nog steeds niks gedaan hebt, doe dan tenminste nog IETS… Hoe lullig het ook klinkt, ik hoop dat Hendo nu ontslagen wordt. Hij is te duur en laat te weinig MMA zien. Voor dat geld kun je nieuwe jongens laten vechten die meer laten zien.
  Begrijp me goed, Hendo’s KO’s zijn natuurlijk legendarisch. Maar nieuwe jongens kunnen ook KO’s laten zien van dat niveau.

  En Ronda maakt het weer waar, hoe mooi om te zien zeg!
  Helaas denk ik niet dat er echt tegenstanders voor d’r zullen zijn op 135pounds. Ze zou gewoon naar 140 moeten gaan en daar Cyborg en hopelijk ook Coenen tegen zich krijgen.

  • Ik vond ook dat het gevecht tussen Koscheck en Lawler te vroeg werd gestopt.

   Dat Hendo-Machida zo slecht was had ik ook niet voorspelt, maar dit ligt puur aan Machida niet aan Hendo. Hendo komt altijd om te vechten, het is gewoon de stijl van Machida die het zo lelijk maakt. Om hem te onstlaan gaat mij tever, hij is in mijn ogen toch wel een van de beste van de wereld, als je kijkt wat hij allemaal heeft bereikt.

   Verder hoop ik dat Schaub ontslagen wordt, totaal geen respect meer voor hem.

   • Ik probeer daarom ook duidelijk uit te leggen waarom ik Hendo “graag” ontslagen zie worden.

    De laatste tijd denk ik vaker aan de theorie dat als een fighter te eendimensionaal is en duidelijk geen champion (meer), dat je dan ruimte moet maken voor andere fighters. Tenzij natuurlijk elke fight van hem uber awesome is.
    Misschien dat ik wel wat te vroeg ben met mijn beslissing en vergeet ik even zijn fight vs Shogun. Maar toch… :/

    Ik moet verder zeggen dat ik Schaub juist heel slim vond vechten. Zolang hij dit niet elke fight doet, vind ik hem prima.
    Misschien heb ik iets niet meegekregen, maar waarom haten zoveel mensen hem?

    • idd Brendan vocht erg slim… maar niet om aan te zien.. hij moest wel telken naar de takedown of iig inside vechten, anders zou hij KO geslagen worden.

     Schaub is één van de favo’s van mij die uit de TUF series komt

    • Ja ik snap wel wat je probeert te zeggen, maar welke ander gevecht van Hendo was nu nog meer saai, ik kan er niet zo snel een bedenken. Alleen deze was echt slecht, wat meer kwam door de stijl van Machida. Een Hendo is nu niet echt eendimensionaal, hij is ook een van de beste worstelaars alleen gebruikt hij dit om het gevecht staande te houden, omdat hij daar zo goed is. Dus ik vind niet dat hij ontslagen moet worden.

     Ik ben het met je eens dat Schaub slim vocht, maar hij zei van te voren dat hij ging bewijzen dat hij wel tegen een stoot kon en een betere vechter was als het gevecht niet naar de grond ging. Dus dat zal wel meespelen waarom veel mensen teleurgesteld waren.

     • Achja, waarschijnlijk heb je ook wel gelijk.

      Zo zie je maar weer wat 1 slechts fight kan doen met vechtliefhebbers.