UFC 155: Resultaten en discussie

2
1104


Een langzaam begin van de main die werd afgesloten met twee goede gevechten. Het jaar 2012 in de UFC werd afgesloten met een wisselend event die een nieuwe kampioen kroonde als slot. Misschien 8 van de 12 gevechten naar de jury misschien niet ieders smaak, maar toch wel een paar goede gevechten om het jaar af te sluiten.

Jim Miller vs. Joe Lauzon
Een gevecht met een hoog tempo en veel actie werd verwacht en Lauzon en Miller zouden dan ook niet teleurstellen. In de eerste ronde opende Miller agressief met veel stoten en trappen die Lauzon open wonden en bloed bezorgde. “J-Lau” zou de tweede ronde halen, maar zou snel op zijn rug belanden door een takedown van Miller die daarna snel naar full mount zou gaan. De vechter uit New Jersey zou van deze positie even dominant zijn als staand met zijn ground and pound. Lauzon kon echter aan het einde van de tweede ronde alsnog de bovenhand krijgen en nog wat ellebogen uitdelen en een paar submission pogingen doen. De derde ronde zou de beslissing moeten brengen. Miller leek de ronde te winnen met nog een minuut te gaan, maar Lauzon zou in die minuut alsnog een paar keer dichtbij de overwinning komen met een paar submission pogingen. Een ‘hail-mary’ leglock poging lukte niet, maar Lauzon deed met 10 seconden te gaan nog een guillotine poging. Miller zou het overleven en de beslissing van de jury krijgen. Commentator Joe Rogan vatte het goed samen: “What a fight.”
Jim Miller verslaat Joe Lauzon via unanimous decision (3X 29-28)

Junior dos Santos vs. Cain Velasquez
Pure dominantie. Uitdager Cain Velasquez was een man met een missie in de rematch tussen hem en de man aan wie hij de UFC heavyweight championship verloor, Junior dos Santos. Vanaf ronde 1 was het de Amerikaan die het tempo bepaalde en de Braziliaan onder druk zette. Een harde rechterstoot leek al vroeg het begin van het einde, maar Dos Santos overleefde en barrage aan stoten die volgde. De tweede ronde volgde en Velasquez hield de druk waardoor Dos Santos alleen kon verdedigen. Velasquez ging voor meerdere takedowns maar kon de Braziliaan met moeite op de grond krijgen. Dos Santos miste een uppercut waardoor Velasquez weer kon komen met een barrage een stoten. Met nog drie minuten in de tweede ronde te gaan leek “Cigano” al moe, een probleem die Velasquez het hele gevecht niet zou hebben. De Amerikaan kon de Braziliaan aan het einde van de ronde zijn tegenstander weer op de grond krijgen en leek het met een armbar te kunnen gaan beëindigen. Dos Santos vocht zich eruit en haalde het naar het einde van de ronde.

Een bont en blauwe Dos Santos was echter nog niet verslagen en begon de derde ronde met een harde stoot naar het lichaam. Velasquez maakte snel een einde aan deze opleving met een takedown en ging door met de aanhoudende druk de hele ronde door, maar kon de Braziliaan maar niet neer krijgen. De vierde ronde was een kopie van de derde, maar was niet zo effectief als die ronde en kon niet zoveel schade aanrichten. De boodschap voor de vijfde en laatste ronde was duidelijk voor Dos Santos: sla hem KO. Maar Dos Santos zou er niet aan toe kunnen komen en de kracht leek weg. Velasquez zou de ronde makkelijk uitvechten om zich voor de tweede keer tot kampioen te kronen.
Cain Velasquez verslaat Junior dos Santos via unanimous decision (50-45, 50-43, 50-44) en kroont zich tot UFC heavyweight champion

http://youtu.be/JYvZczW66B4

De volledige resultaten:
Main Card:
Cain Velasquez verslaat Junior dos Santos via unanimous decision (50-45, 50-43, 50-44) en kroont zich tot UFC heavyweight champion
Jim Miller verslaat Joe Lauzon via unanimous decision (3X 29-28)
Costa Phillipou verslaat Tim Boetsch via TKO in de derde ronde
Yushin Okami verslaat Alan Belcher via unanimous decision (2X 30-27, 1X 29-28)
Derek Brunson verslaat Chris Leben via unanimous decision (3X 29-28)

Prelims op Fuel TV:
Eddie Wineland verslaat Brad Pickett via split decision
Erik Perez verslaat Byron Bloodworth via TKO in de eerste ronde
Jamie Varner verslaat Melvin Guillard via split decision
Myler Jury verslaat Michael Johnson via unanimous decision (3X 30-27)

Prelims op Facebook:
Todd Duffee verslaat Phil de Fries via TKO in de tweede ronde
Max Hollaway verslaat Leonard Garcia via split decision (2X 29-28, 1X 28-29)
John Maraga verslaat Chris Cariaso via submission (Guillotine choke) in de derde ronde

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Leonard Garcia in een leuk gevecht, niet nieuws maar toch altijd weer een spektakel. Hoewel hij dit keer de jury tegen zich heeft… Hoewel hij voor de vierde keer achter elkaar heeft verloren in de UFC, wordt hij niet ontslagen.

Drie gevechten met middleweights, drie gevechten die niet mijn aandacht konden behouden

Hoe komt jurylid Adalaide Byrd op 30-27 voor Guillard?

Overeem zag UFC 155 ook.


Hierna noemde hij het nog een goed gevecht en complimenteerde hij Velasquez met zijn overwinning.

Hier nog het gezicht van Dos Santos na zijn gevecht:

Bonus awards goed voor 65.000 dollar:
Fight of the Night: Jim Miller vs. Joe Lauzon
Knockout of the Night: Todd Duffee
Submission of the Night: John Maraga

2 COMMENTS

  1. Ik ben erg benieuwd de Post-Fight. Had het idee dat hij ziek was. Hij kan veel hebben maar uitdelen echt niet. We hebben beter werk van hem gezien.

    Ik vond de gevechten van Jim Miller vs Joe Lauzon en Derek Brunson vs Chris Leben het leukst om te zien.

    De rest…. viel tegen.