UFC 155: Gray Maynard vs. Joe Lauzon toegevoegd

0
515

Gray Maynard is nog steeds op jacht naar een nieuw titelgevecht in de UFC lightweight divisie. Om dichterbij dat gevecht te komen zal hij op UFC 155 moeten afrekenen met Joe Lauzon. De lightweights zullen het op 28 december in Las Vegas tegen elkaar opnemen. Dit meldt UFC.com

Maynard vocht twee keer voor de UFC lightweight title en kwam in beide te kort tegen Frankie Edgar. Het eerste gevecht eindigde in een controversiele draw en het tweede gevecht sloeg Edgar zijn plaaggeest knockout in de vierde ronde. Dit was de eerste verliespartij van Maynard na zijn eerste twaalf gevecht niet verloren te hebben (10 overwinningen, 1 draw met Edgar, 1 No Contest). In de main event van UFC on FX 4 vocht hij naar zijn eerste overwinning na zijn verliespartij tegen Clay Guida via unanimous decision.

Joe Lauzon komt af van een Fight of the Year kandidaat met Jamie Varner op UFC on Fox 4. Het gevecht leverde hem een Submission of the Night en Fight of the Night bonus op. Hierdoor is zijn officiële bonus aantal in de UFC gestegen naar negen bonussen. Zijn onofficiële bonus aantal staat op elf bonussen doordat hij er ook twee heeft verdiend buiten de tijden dat die resultaten werden gepubliceerd. Als die bonussen ook worden meegeteld staat Lauzon op twee achter Anderson Silva die op twaalf staat.

Dit gevecht is ook interessant doordat de beide vechters in Team Penn zaten van TUF 5. In dat seizoen vochten de twee niet tegen elkaar, maar kwamen wel ver in de competitie: Maynard verloor in de halve finale van competitie winnaar Nate Diaz en Lauzon verloor van de andere finalist Manny Gamburyan via decision.