UFC 153: Resultaten en discussie

3
599

UFC 153, oftewel UFC Rio 3, zou een avond worden voor de gevestigde orde. De Braziliaanse legendes Anderson Silva en Antônio Rodrigo Nogueira zouden winnen zoals dat al veel vaker het geval was. Ook Demian Maia, Jon Fitch en Phil Davis zouden winnen en Glover Teixeira liet zien waarom hij oorspronkelijk tegen Rampage Jackson met een dominante overwinning tegen Fabio Maldonado. Een prima einde aan een periode van vier weken goede UFC events.

Antônio Rodrigo Nogueira vs. Dave Herman
“As we all know, jiu-jitsu doesn’t work”, aldus Dave Herman voorafgaand aan zijn gevecht met Nogueira. Nogueira was dan ook gebrand op een overwinning via submission die hij zou krijgen aan het einde van de tweede ronde. Een vroege takedown in de eerste ronde zou niet het gewenste resultaat brengen: Herman zou eruit komen en zou zelf in de dominante positie terecht komen. Het gevecht zou weer verder gaan op de voeten waarbij Nogueira zijn stand-up zou laten zien. De tweede ronde zou verdergaan op de voeten waarbij Big Nog de Amerikaan hard raakte en op de grond terecht zou komen. Herman zou zich ook uit een Kimura werken tot Nogueira over zou gaan naar de Armbar. Herman zou deze nog wel goed verdedigen, maar moest uiteindelijk aftikken aan het einde van de tweede ronde.
Antônio Rodrigo Nogueira verslaat Dave Herman via submission (armbar), 4:31 in de tweede ronde

Anderson Silva vs. Stephan Bonnar
Voorafgaand aan de main event was er de vraag of “The Spider” moeite zou hebben met de grotere Bonnar. Silva beantwoorde die vraag al vroeg in het gevecht door met Bonnar te spelen. Bonnar drukte Silva tegen de kooi aan om zo schade aan te brengen. Silva werkte zich er al snel uit en daagde “The American Psycho” uit door op platte voeten weer met zijn rug tegen de kooi aan te staan. Het gebaar dat Silva dan ook maakte naar zijn hoek was dan ook tekenend. Het wachten was tot Silva de knop omzette en zijn best zou gaan doen. Het begin van het einde zou komen doordat Silva voor een voetveeg ging waardoor Bonnar buiten balans zou komen. Bonnar zou erdoor op de grond belanden waarna “The Spider” voor de kill zou gaan. Bonnar probeerde nog op te staan via de kooi, totdat Silva misschien wel de hardste knie in zijn loopbaan zou gooien tegen de midrif van Bonnar. Bonnar ging naar foetus positie en kon niets meer dan zichzelf beschermen. Een paar stoten van Silva zouden volgen totdat Mark Goddard er een einde aan zou maken.
Anderson Silva verslaat Stephan Bonnar via TKO, 4:40 in de eerste ronde

De volledige resultaten:
Main Card
Anderson Silva verslaat Stephan Bonnar via TKO in de eerste ronde
Antônio Rodrigo Nogueira verslaat Dave Herman via submission (armbar) in de tweede ronde
Glover Teixeira verslaat Fabio Maldonado via TKO in de tweede ronde
Jon Fitch verslaat Erick Silva via unanimous decision (1X 30-27, 2X 29-28)
Phil Davis verslaat Wagner Prado via submission (anaconda choke) in de tweede ronde
Demian Maia verslaat Rick Story via submission (rear-naked choke) in de eerste ronde

Prelims op FX
Rony Jason verslaat Sam Sicilia via TKO in de tweede ronde
Gleison Tibau verslaat Francisco Trinaldo via unanimous decision (3X 29-28)
Diego Brandao verslaat Joey Gambino via unanimous decision (3X 30-27)
Sergio Moraes verslaat Renee Forte via submission (rear-naked choke) in de derde ronde

Prelims op Facebook
Chris Camozzi verslaat Luiz Cane via unanimous decision (3X 29-28)
Cristiano Marcello verslaat Reza Madadi via split decision (29-28, 28-29, 30-27)

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Een leuk en goed gevecht van Jon Fitch. Het zijn er misschien niet veel, maar dit gevecht met Erick Silva mag zeker aan de collectie toegevoegd worden.

De kin van Fabio Maldonado is niet menselijk.

Anderson Silva is in het algemeen niet menselijk

Demian Maia wint voor het eerst sinds 2009 weer eens via submission, wat een techniek heeft deze man.

Bonus awards goed voor 70.000 dollar
Fight of the Night: Jon Fitch vs. Erick Silva
Knockout of the Night: Rony Mariano Bezerra
Submission of the Night: Antônio Rodrigo Nogueira

3 COMMENTS

  1. Zeer mooi event inderdaad,

    Ik vond alleen dat de goede gevechten werden overschaduwt door twee scheidsrechters. Mark Goddard had het gevecht tussen Silva en Fitch allang mogen stoppen, punten mogen aftrekken van Wagner Prado voor het pakken van de gooi en nog ergens een rare standup.

    Is op zich niet abnormaal ofzo dat scheidsrechters dubieuze beslissingen maken, maar die van Fernando Yamasaki waren ronduit idioot. Ik weet niet waar ze die vent vandaan hebben, maar ik zou moesten hem maar snel weer terug brengen. Die Standups van hem gingen nergens over. Vechters liggen amper op de grond, zijn duidelijk aan het werk en hij staat ze op. Ga boxen fluiten ofzo.

    Ik heb trouwens een nieuwe vorm van respect voor Phil Davis na die geweldige anaconda choke. Was een prachtig gevecht tussen die twee. Opzich ook raar dat Davis niet sub of the night heeft gekregen. Die armbar van Nogueira was nota bene door eigen toedoen van Herman en was ook niet heel spectaculair.

  2. Dit was echt een voorbeeld van een top kaart. Fitch vs Silva was zeker fight of the night. Ben het wel eens dat sub of the night Phil Davis was, maar het zal er vast mee te maken hebben dat Herman zei dat JiuJitsu niet werkt. Uiteindelijk submitte hij zichzelf, dus misschien had hij de bonus moeten krijgen?:D

    Erg mooi ook van Rony Jason, echt een top vechter en ‘The Spider’ was gewoonweg weer bizar, briljant en deze man leeft gewoon within the Matrix. Later praten mensen over deze legende en wij maken hem gewoon mee!