UFC 153: Rampage Jackson vs. Glover Teixeira

0
1748

Het derde Braziliaanse UFC event in 2012 zal plaatsvinden op 13 oktober in de vertrouwde HSBC Arena. Het zal het podium worden van het laatste UFC gevecht van Quinton “Rampage” Jackson. Hij zal het in Rio de Janeiro opnemen tegen de Braziliaan Glover Teixeira. De main event lijkt het vertraagde titelgevecht tussen Jose Aldo en Erik Koch te worden, hoewel dat nog niet zeker is.

Rampage uitte na zijn laatste verliespartij tegen Ryan Bader op UFC 144 in februari dat hij nog graag een rematch wil met Shogun Rua. Hiervoor moest hij wel nog herstellen van een knieoperatie. Shogun zal het opnemen tegen Brandon Vera op UFC on Fox 4, waardoor dat uitgesloten lijkt te worden. Rampage zal het nu dus opnemen in een gevecht met een andere striker waar hij al tijden op aan het wachten is.

Glover Teixeira maakte zijn UFC debuut op UFC 146 waar hij snel klaar was met Kyle Kingsbury. In minder dan twee minuten maakte de Braziliaanse veteraan het af met een arm-triangle choke na superieur te zijn geweest met zijn strikes. Eerdere visum problemen maakte een debuut in de UFC onmogelijk, maar na zijn indrukwekkende debuut in mei lijkt Teixeira één van de hardst groeiende sterren in de UFC te worden.