UFC 153: Koch geblesseerd, Jose Aldo vs. Frankie Edgar

2
716

Misschien moeten we toch eens een keer blij zijn met de blessuregolf in de UFC. UFC featherweight Erik Koch is namelijk geblesseerd en zal het niet kunnen opnemen tegen UFC featherweight champion Jose Aldo in de main event van UFC 153. Zijn vervanger is niemand minder dan voormalig UFC lightweight champion Frankie Edgar. USA Today heeft dit gemeld.

Frankie Edgar zal in Rio de Janeiro zijn featherweight debuut maken. Na twee keer te hebben verloren van UFC lightweight champion werden al vragen gesteld over de toekomst van Edgar als lightweight. “The Answer” loopt rond op ongeveer 160 pond en zou dus makkelijk één of misschien wel twee gewichtsklassen omlaag. Edgar kan met deze mogelijkheid, na BJ Penn en Randy Couture, de derde vechter in de UFC geschiedenis worden die titels heeft gewonnen op twee verschillende gewichtsklassen.

Jose Aldo lijkt de uitdaging met open armen te ontvangen. Aldo sprak al eerder over een potentiële match-up met Edgar en zei daarbij dat hij Edgar met genoegen terug zou sturen naar lightweight. Aldo zal tegen Edgar voor de derde keer zijn UFC championship verdedigen nadat hij dat al deed tegen Mark Hominick, Kenny Florian en Chad Mendes.

Hoewel de UFC 153 al erg goed was, kunnen we alleen zeggen dat de card zonder Koch, maar met Edgar erbij een stuk groter is geworden. De co-main event zal waarschijnlijk worden ingevuld door Rampage Jackson die het op zal nemen tegen Glover Teixeira. De rest van de main card bestaat uit Erick Silva vs. Jon Fitch, Wagner Prado vs. Phil Davis en Demian Maia vs. Rick Story.

Voorspellingen voor deze nieuwe main event?

2 COMMENTS